Финландия затваря границите си за руски туристи

0
Очаква се това да доведе до значителен спад в трансграничния трафик
Очаква се това да доведе до значителен спад в трансграничния трафик Снимка: IStock

Очаква се това да доведе до значителен спад в трансграничния трафик

Финландия ще забрани на руснаци с шенгенски туристически визи да влизат в страната от петък, съобщи правителството. Това се случва след рязкото увеличаване на броя на пристигащите след заповедта на Москва за мобилизация.

"Решението има за цел напълно да предотврати настоящата ситуация на руски туризъм във Финландия и свързания с него транзит през Финландия", заяви на пресконференция външният министър Пекка Хаависто, като добави, че заповедта за мобилизация е оказала "значително влияние" върху решението на Финландия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    ЖиВак
    Защото е политическо решение, няма икономически/социален смисъл! Агресорът сащ прави този ход политически, но само европа губи от сащническата агресия в европа! Може да бъдат напечатани фланелки с надпис "сащ е агресор и терорист" - това съвсем точно и в пълен обем описва факта, че сащ е точно това - подмолен агресор и терорист!
  • 1
    3
    русенец
    Защо да забраним на всички руски интелигентни и доблестни руснаци да влязат. Мисля че можем да дадем визи на програмисти, инженери, хора на науката. За другите, дето пишеха буквата Z по колите си и по фанелките - те нека останат в Блатная
  • -6
    2
    Do 1
    Туморът сащ натиска финландия на тези стъпки, както туморът сащ натисна ес за санкции! България е християнска страна, а не 52 полова!
  • 4
    1
    Българин
    А България кога? Кога? КОГААА??? Не искаме тук рушлямисти мъpши!!! Слава на Украйна!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари