Фериботът Русе - Гюргево се очаква да тръгне през август

1

В следващите два месеца се очаква да заработи фериботната линия между Русе и Гюргево

Това стана ясно от проведена среща на областния управител Анатоли Станев и извънредния и пълномощен посланик на Република България в Румъния Н. Пр. Радко Влайков с председателя на Окръжния съвет в Гюргево Думитру Беяну.

Видимо има промяна след последните ни разговори. Радостен съм, че и румънската страна потвърждава заинтересоваността си по въпроса и е решена да възобнови фериботната връзка“, коментира Станев. Той допълни още, че се надява да няма повече забавяния в изпълнението на този важен проект за трансграничния регион, който категорично ще спомогне за намаляване на километричните колони от чакащи тежкотоварни автомобили в района на Дунав мост и от двете страни на реката. На 10 юни се предвижда да бъдат отворени офертите и тогава да бъде избран и превозвача. Делегацията, в която участваха още ръководителят на Службата по търговско-икономическите въпроси към родната мисия в Букурещ Ивайло Маринов и заместник-председателят на Окръжния съвет Кристиян Анкуеску, посети на място ро-ро терминала в Гюргево. След месеци чакане на фериботната площадка вече има осигурено електрозахранване и водоподаване. Започнал е и ремонтът на административните сгради, където ще се помещават службите за граничен и митнически контрол. Бе обсъдена и възможността за осъществяване на съвместни проверки на първо време изцяло на българска страна, тъй като тук инфраструктурата е напълно завършена. Предстоят дейности по удълбочаване на реката в румънския участък, като в момента се извършва почистване на Дунав от наноси и други материали, затлачващи коритото ѝ.

Срещата се осъществи с помощта на изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    Възмутена
    Беше юни, след това юли, сега - август! А дано, ама - надали. Голи обещания!
  • -1
    3
    капацитет
    До 1; за да се строи мост трябва и Румъния да иска...
  • 1
    2
    Народа
    de puta madre cucaracha! В превод на майка ви в путката хлебарки- къде е авгъз с тея тирове а???
  • 11
    1
    !!!!
    Почвайте моста - другото е вятър.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари