Facebook ще получи тъмен режим

1
Вижте как да активирате неговата алтернатива
Вижте как да активирате неговата алтернатива

Facebook получава тъмен режим и за десктоп.

Тъмният режим за Facebook е наистина дългоочакван, но най-накрая изглежда ще бъде достъпен за потребителите, с което ще позволи на милионите ползватели по целия свят да се насладят на по-приятно изживяване в социалната мрежа.

Не става въпрос обаче само за външен вид – изследователи от Google установиха, че цветовете на съдържанието, което бива разглеждано на екрана на едно устройство, има пряк ефект върху консумацията на енергия, като черните и други тъмни цветове консумират значително по-малко енергия, сравнено с белите и светли цветове. Превключването към по-тъмен интерфейс на Facebook за сметка на до болка познатия бял фон, може да помогне значително за увеличаване на живота на батерията на мобилните устройства, пише Kaldata.com.

Освен това е доказано, че светлите и ярки цветове, по-специално тези, които граничат към синия спектър, действително имат ефект върху качеството на съня, като продължителното взиране в бяла светлина, особено тази, излъчвана от LED източници, може да има негативен ефект върху заспиването – така че ако сте свикнали да проверявате активността на приятелите ви за последно вечер, преди заспиване, но определено изборът на тъмния режим, може да подобри качеството на съня ви.

Тъмният режим за десктоп

Facebook започва да въвежда новия дизайн за версията за работен плот на платформата, който включва опционален тъмен режим. Ако сте част от групата на бета тестерите на Facebook, следващият път, когато отворите настолната версия на сайта, ще видите известие, което ви информира, че вече е наличен нов тестови дизайн с тъмен режим, който може да активирате по желание.

Ако не сте част от групата, не се тревожете – тъмният режим вероятно скоро ще бъде наличен в световен мащаб, но междувременно ползвателите на браузъра Google Chrome може да активират „принудително“ тъмния режим във FacebooK. Той няма да изглежда точно като официалният тъмен режим, но не е и твърде далеч.

Първо се уверете, че използвате най-новата версия на Chrome. Ако не сте сигурни, отворете главното меню, изберете „Помощ“ и след това „Всичко за Google Chrome“ и браузърът ще намери и инсталира всички налични актуализации автоматично.

След това посетете chrome://flags/#enable-force-dark , като го въведете в адресната лента и промените настройките от първото падащо меню от „По подразбиране“ на „Активирано“. Ще бъдете подканени да рестартирате браузъра, за бъдат отразени промените.

Когато Chrome се отвори отново, ще видите, че всеки един сайт, който посещавате, включително и Facebook, е в черни цветове, когато това е подходящо. Все още тази функционалност не е перфектна, тъй като понякога белите части на изображенията стават тъмни неправилно, но като цяло работи доста добре.

За да деактивирате режима, просто отворете отново chrome://flags/#enable-force-dark и промените настройката отново на „По подразбиране“.

Facebook тъмен режим за мобилни устройства Мобилното приложение на Facebook все още не предлага вграден тъмен режим, но известната изследователка на приложения Джейн Манчун Вонг е открила доказателства за разработването на такъв и предполагаме, че вероятно ще се появи по същото време, когато ще видим и тъмният дизайн на десктоп версията на най-посещаваната социална мрежа в света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари