Европа ще пази климата като електрифицира градските автобуси

2
Преобразуването се оказва по-екологично и много по-евтино
Преобразуването се оказва по-екологично и много по-евтино Видео: NOVA

Преобразуването се оказва по-екологично и много по-евтино

Електрически автобус в градския трафик – това е бъдещето. По-малко от 3% от автобусите, които се движат по пътищата на Германия, имат щадящо климата задвижване, обясняват от „Дойче веле” в рубриката си „Ускорение”, цитирани от NOVA.

В Европа има 800 000 автобуса. Бракуването на всички тях под мотото „Въглеродна неутралност” няма смисъл. Бихме искали да електрифицираме възможно най-много от тези превозни средства и планираме растеж в цяла Европа, казва Андреас Пфефер.

Преобразуването е по-екологично и много по-евтино от закупуването на нов автобус. Такава модернизация струва само наполовина, в сравнение с нов електробус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари