Ето ви елементарна медийна манипулация

1
Факт е, че Пеевски и Борисов използваха връзките си във Вашингтон, за да поставят редом до Пеевски и Божков, в пакет
Факт е, че Пеевски и Борисов използваха връзките си във Вашингтон, за да поставят редом до Пеевски и Божков, в пакет

Ето ви елементарна медийна манипулация. Чиновник /политически сътрудник /officer/ в дирекция на ЕК изпраща писмо в което пита от свое име някакви въпроси по повод действия на българското правителство, по български закони, към санкционирани по акта Магнитски

 Казва се Михай Келер ето му профила - https://www.linkedin.com/in/mihaikeller/. Дори името му не са написали като хората.

Румънец. Дирекцията е Финансова стабилност, финансови услуги и капиталови пазари. Обърнете внимание - ъгълът на интерес е влиянието на санкциите върху финансовите и капиталовите пазари. Демек санкциите са повлияли върху цената на акциите на Пеевски или други свързани лица. Такива като него хиляди в Брюксел. Но медиите на корпулентния и наратива, който партиите му налагат, е "Европейската комисия" пита? Вижте заглавията - "Дописването на "Магнитски" е незаконно" ?!?, "Европейската комисия ни размаха пръст".

А истината е от другата страна на реката. Този младеж Келер може да пита само от свое име, за да получи информация, която след това трябва да предаде на началниците си и те вече да оформят някакво мнение или предприемат действие. На този етап каквото и да е казал е питане без последствия.

Негово писмо, както и въпросите му по никакъв начин не задължават Комисията и не могат да се смятат за нейни позиция или мнение. Но в България тези селски номера минават - затова се потрудих малко да погледна зад историята. На това ниво никак не е трудно да "организираш" питане, което местните медии да подемат.

Вън от съмнение, ДПС и ГЕРБ ще използват всички възможности за да се отчетат колянопреклонно пред Пеевски с лобистка дейност. ДПС имат ресурс през временния съпредседател на групата на Либералите и Демократите на Европа Илхан Кючюк /вероятно след искане от там сътрудникът е изпратил писмото/, а ГЕРБ влияят през комисаря си и другите структури. Знаете че Пеевски има депутати в групата на ГЕРБ лично посочени от него и одобрени от Борисов. И пак големи имена - вижте кои се върнаха на предни позиции в ГЕРБ там - повечето са хора на Пеевски.

Но тъй като не могат до никакъв начин да ангажират високите нива на Комисията със самоубийствена защита на санкционирани олигарси у нас от САЩ по такива чувствителни теми като корупция, сигурност, измами /тази същата дирекция се занивама и с това/, се опитват през ниските нива, усилено през медии.

Изявите на Цонев /ковчежника на ДПС/ в тази насока говорят, че Пеевски ги е натиснал яко, защото у него са парите, идват избори, депутатите не получават "пеевските" премии, и за това трябва да използват българското правосъдие, преди реформата да е станала и да са загубили позиции, за да оневинят Пеевски и "лейтенанта" Желязков. На Васил Божков му изпращат посланието - само през нас можеш да се освободиш.

Разбира се използват и заслона на събитията в Афганистан, които ограничиха възможностите на американската дипломация и политика.

Също така е факт, че Пеевски и Борисов използваха връзките си във Вашингтон, за да поставят редом до Пеевски и Божков, в пакет.

Актовете на българското правителство по американския закон Магнитски ще бъдат обжалвани в съда и с голяма вероятност ще падат. Българското "правосъдие" за пореден път ще се окаже в положение на щит на олигархията и корупционния модел. Докато не бъде транспониран европейския закон Магнитски и у нас и държавата не започне сама да преследва Пеевски и сие, шансовете отвън да ни помогнат за справяне с корупцията не са високи.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари