Енерго-Про обнови подстанция Левента

0

Над 30 000 клиенти на ЕНЕРГО-ПРО получават по-надеждно електрозахранване след обновяване на подстанция Левента в Русе

В края на месец юни 2017 година ЕНЕРГО-ПРО завърши пореден етап от проект за реконструкция и ремонт на оборудването в подстанция Левента в Русе. Стойността на реализираната инвестиция възлиза на 65 000 лева. Енергийният обект се намира в кв. Дружба-I в дунавския град и разполага с открита разпределителна уредба 110 kV с два силови трансформатора. Благодарение на обновяването ще се повиши надеждността на подстанцията, която захранва близо 32 000 домакинства и фирми в града.

В рамките на извършената реконструкция специалисти на електроразпределителното дружество осъществиха подмяна на оборудването и обзавеждането в енергийния обект. Монтиран е нов елегазов прекъсвач 110 кV – един от съвременните типове прекъсвачи, който притежава значителни предимства пред други видове оборудване от този тип. Съоръжението се характеризира с повишена експлоатационна устойчивост и осигурява най-висока степен на надеждност на функциониране на мрежата в случай на повреди и в ситуации на тежки атмосферни условия. Обновяването в подстанция Левента включи също монтиране на нови технологично модерни подпорни изолатори, разединител 110кV и инфраструктурни ремонти.

Реализираната инвестиция в подстанция Левента е поредната през последните 5 години в обекта, който е ключов за електроснабдяването в град Русе. От 2012 година досега ЕНЕРГО-ПРО вложи над 850 000 лева в модернизация на нейното оборудване – съвременни цифрови релейни защити и помощна релейна апаратура, сигнални и контролни кабели, вакуумни прекъсвачи средно напрежение и съоръжения в откритата разпределителна уредба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари