Електронното обучение на МОН се оказа въздух под налягане

0
Раниците ще олекнат, ама друг път
Раниците ще олекнат, ама друг път

МОН не е оборудвало всички класни стаи, за да може да се четат електорнни учебници. Само 14 000 са технически подготвените стаи

Електронното обучение, което министърът на образованието Красимир Вълчев вчера гръмко обяви, ще бъде въведено в училищата за учениците от 1 до 7 клас с цел да олекнат раниците на учениците, се оказа не съвесем така.

Днес на въпрос как ще се провежда това обучение в класните стаи, които нямат оборудване за такова обучение, министър Вълчев отговори, че то може да се провежда само в стаите, които имат интерактивни дъски или други възможности за провеждане на такова обучение, предаде Флагман.

Такова оборудване се оказва в страната имат едва 14 000 стаи, от 40 000 общо паралелки.

Вчера в Министерски съвет Красимир Вълчев каза, че до 30 дни в класните стаи за учениците от 1 до 7 клас ще може да се четат книжните учебници електронно – на PDF – файлове.

Издателствата имали готовност да си качат учебниците, но оказва се образователното министерство няма готовност да оборудва всички стаи.

Така се оказва, че раниците на учениците скоро няма да олекнат, освен на тези, които ще могат да учат по електронни учебници в класните стаи.

Кога ще бъдат оборудвани тези стаи – случва се поетапно, отговори министър Вълчев.

Но по думите му, учениците могат да си ползват електронното обучение вкъщи, от телефона, таблета или по време на пътуване.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари