Ексшефът на наркозвеното в ГДБОП вече е с мярка „подписка“

0
Цветан Панков бе под "домашен арест"
Цветан Панков бе под "домашен арест" Снимка: БТА

Цветан Панков бе под "домашен арест"

Специализираната прокуратура отмени мярката за неотклонение “домашен арест” на бившия шеф на отдел “Наркотици” в ГДБОП Цветан Панков в “подписка”.

Това стана след като Апелативния специализиран наказателен съд потвърди прекратяването на делото и връщането на обвинителния акт отново на спецпрокуратурата за допуснати съществени процесуални нарушения в досъдебното производство, съобщи FrogNews.

Според защитата на Цветан Панков, бившия шеф е трябвало да бъде освободен още в края на месец февруари тази година, но на практика европейските стандарти на Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи все още не могат да намерят трайно отражение при дейността на Специализираната прокуратура. Шефът на спецотдела в ГДБОП беше задържан в средата на миналата година заедно с неговия заместник Кирил Ванков, Василена Фикерлийска от ГДНП и Десислав Такев от гр. Нови Искър. Те бяха обвинени за участие в ОПГ за рекет и корупция. Впоследствие, обвинението срещу Фикерлийска беше прекратено поради липса на доказателства за нейното участие и съпричастност към тази група.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари