Разбиха престъпна група за продажба на дрога на непълнолетни

0
Арестувани са седем души за участие в организирана престъпна група
Арестувани са седем души за участие в организирана престъпна група Снимка: Facebook / ГДБОП

Арестувани са седем души за участие в организирана престъпна група

В хода на работата по досъдебното производство са извършени огледи, претърсвания и изземвания от адреси, от автомобили, иззети са мобилни телефони, пари, електронна везна, вещи, които се използват за приготвяне на синтетичен хашиш – фунии, филтри, колби и др. Установено е, че синтетичната дрога е била разпространяване предимно на непълнолетни.

Като обвиняеми са привлечени седмина – на възраст между 20 и 34 години - за това, че в периода от 01.01.2022 г. до 16.09.2023 г., на територията на градовете Пловдив, Асеновград и Хасково са участвали в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества – престъпление по чл. 321 ал.3 вр. ал. 2 от Наказателния кодекс. На 33-годишен е повдигнато обвинение за образуване и ръководене на организираната престъпна група – престъпление по чл. 321 ал. 3 от Наказателния кодекс.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура - Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Подробности по случая бяха представени на съвместен брифинг Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор, старши комисар Калин Литов, заместник – директор в ГДБОП и Емил Борисов, началник на отдел в ТЗБОП - Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари