Експерти по криптовалути: Изчезналият Александър Алтънбашев може да се укрива

1
„Много се надявам да не е отвлечен и да не се връщаме в ерата на Наглите“, каза Велизар Величков, експерт по криптовалути.
„Много се надявам да не е отвлечен и да не се връщаме в ерата на Наглите“, каза Велизар Величков, експерт по криптовалути. Снимка: стоп кадър / bTV

Експерти по криптовалути допускат, че вероятно Алтънбашев се укрива, защото е управлявал чужди средства, които са загубени

Продължава издирването на изчезналия в понеделник IT специалист Александър Алтънбашев

Разпитват се свидетели, проверяват се и трафичните данни.

Полицията издирва мъжа, който е бил забелязан на вратата на жилището на Алтънбашев в деня на изчезването му. Образувано е досъдебно производство за отвличане, но към момента няма данни за похищение, предаде bTV 

В същото време се засилват спекулациите какво се е случило с криптотърговеца. Експерти по криптовалути допускат, че вероятно Алтънбашев се укрива, защото е управлявал чужди средства, които са загубени.

Според криптоексперта Владислав Драмалиев, покрай завишения интерес около виртуалните валути през последните години са се появили много хора, които си мислят, че могат да управляват криптопортфейли.

Ако той наистина е управлявал пари на други хора, в един момент се събуждаш една сутрин и от тези пари са останали нула, и хората, когато започнат да си ги търсят вече - може да се е създал някакъв конфликт там“, заяви Владислав Драмалиев, директор на фондация „Битхоуп.

Драмалиев вижда и възможна връзка с последния мащабен срив на големите криптопроекти.

И ако той в някаква степен си е повярвал и сега се е опарил от тази случка, може да има някакви негативни последствия“, допълни експертът.

Въпреки че за Алтънбашев е образувано досъдебно производство за отвличане, разследващи твърдят, че към момента няма данни за похищение.

Много се надявам да не е отвлечен и да не се връщаме в ерата на Наглите“, каза Велизар Величков, експерт по криптовалути.

За да няма неприятни изненади, коректните търговци на криптовалути винаги трябва да предупреждават клиентите си, че този тип инвестиции съдържат риск и печалбата не е гарантирана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари