Единици от червените водачи на листи с шанс да запазят места

0
Според запознати шанс да останат начело в досегашните си региони имат Иван Иванов в Шумен, Крум Зарков в Русе, Петър Кънев в Бургас и Кристиан Вигенин в Ямбол
Според запознати шанс да останат начело в досегашните си региони имат Иван Иванов в Шумен, Крум Зарков в Русе, Петър Кънев в Бургас и Кристиан Вигенин в Ямбол Снимка: БГНЕС

Единици от досегашните водачи на червени листи имат шанс да запазят местата си

Това разкриха от “Позитано” 20 за "24 часа". Очаква се соцлидерката Корнелия Нинова да представи номинациите си на днешното заседание на Изпълнителното бюро, а след това те да бъдат внесени за одобрение и от Националния съвет на партията. Той трябва да посочи и местата за коалиционните партньори и гражданската квота преди областните съвети да започнат да редят листите си.

Според запознати шанс да останат начело в досегашните си региони имат Иван Иванов в Шумен, Крум Зарков в Русе, Петър Кънев в Бургас и Кристиан Вигенин в Ямбол.

Шанс да остане начело на листата в Пловдив има и проф. Иво Христов. Червените в града вече обявиха, че си искат професора. А и той е компромисен вариант на фона на проблемите в структурата след изключването на Георги Гергов. Възможно е обаче и първото място да отиде при доц. Георги Йорданов, който застана до лидерката в борбата ѝ с бизнесмена. За Пловдив-област пък се спряга името на Манол Генов.

Весела Лечева да остане начело на листата във Велико Търново, поискаха преди дни 27 червени кметове, общински съветници и местни партийни шефове. Те изпратиха писмо до Корнелия Нинова с настояване да остави световната шампионка и почетен гражданин на старата столица да води кандидат-депутатите на левицата. И изтъкват, че с нея начело БСП в региона е постигнала успех на предишните парламентарни избори и е задминала ГЕРБ. На “Позитано” 20 обаче за Велико Търново се спряга и името на младия депутат Явор Божанков.

За Благоевград пък се обсъжда Александър Симов, който досега бе първи в Кърджали. И други от настоящите водачи ще сменят районите си. Така например Филип Попов се очаква от Видин да отиде в Кюстендил. Таско Ерменков вместо в Сливен ще води в Разград, а за града на 100-те войводи се спрягат имената на бившите кметове Асен Гагаузов и ген. Кольо Милев. Стоян Мирчев от Силистра май ще е в София-област.

Зам.-шефката на партията Ирена Анастасова се спряга или за 23-и столичен МИР, или за Враца. Шефът на червения щаб Георги Свиленски има номинации за столичния 24-и МИР. А самата Нинова се очаква да поведе в 25-и МИР, добил популярност като “лидерския”, след като избори наред именно там се включват един срещу друг партийни шефове от различни цветове.

Секретарят на ИБ на БСП Вяра Емилова, която първоначално бе вариант за Силистра, може да води в Добрич или Монтана. Георги Гьоков ще е начело в Стара Загора. Румен Гечев се спряга за първи в Плевен, но там искат и Стефан Бурджев, който обаче можело да поведе в Ловеч.

Сред новите имена начело на червените листи ще е Петя Михалевска - дъщеря на покойния Димчо Михалевски, която може да е водач в Смолян. Мълвата праща ралишампиона Крум Дончев в Търговище.

Междувременно от Обединението на жените социалистки излязоха с позиция, че трябва да се спази 40-процентовата квота за жени в следващата червена парламентарна група. И номинираха отново за водачи лидерката Корнелия Нинова, шефката си Дора Янкова, Весела Лечева и Светла Бъчварова, а за включване пак на избираеми места в листите - досегашните депутатки Анна Славова и Теодора Халачева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари