БСП сменя водачите на депутатски листи в райони със слаби изборни резултати

0
Водачите трябва да бъдат одобрени от пленума "на подпис" утре, тъй като през уикенда областните съвети на партията ще редят другите кандидати в листите
Водачите трябва да бъдат одобрени от пленума "на подпис" утре, тъй като през уикенда областните съвети на партията ще редят другите кандидати в листите Снимка: БГНЕС / Архив

За изборите на 14 ноември ръководството на БСП начело с Корнелия Нинова предлага рокади начело на листите с кандидати за депутати в девет от 31-е многомандатни избирателни район

Става въпрос за места със слаби изборни резултати или където местните не са харесвали сегашните титуляри, пише Дневник. 

Водачите трябва да бъдат одобрени от пленума "на подпис" утре, тъй като през уикенда областните съвети на партията ще редят другите кандидати в листите.

В Пловдив-град ще води зам.-председателят на партията Кристиан Вигенин, а в Пловдив-област - карловският депутат Веска Ненчева. На 11 юли начело на тези листи бяха съответно проф. Иво Христов и Манол Генов.

В Стара Загора като водач е върнат Георги Гьоков, който бе начело на 4 април, но на 11 юли бе заменен от лидерът на "Нормална държава" Георги Кадиев. В Добрич начело на листата се завръща местният лидер Мая Димитрова вместо пратения от София Димитър Данчев.

Трима водачи от предишния вот си сменят местата - зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова отива в Монтана, секретарят на Изпълнителното бюро - в Ловеч, а дългогодишният депутат Атанас Костадинов - в Силистра.

В Кърджали начело на листата ще е водач от предишни години Милко Багдасаров, а титулярите от вотовете т.г. Велизар Енчев и Петя Михалевска отпадат. На 11 юли Михалевска стана депутат като водач в Смолян, но сега титуляр там ще е председателят на Общинския съвет в Златоград Емил Хумчев, който досега бе втори.

В останалите райони водачите остават същите като на вота на 11 юли. Лидерът Корнелия Нинова отново води листите във Варна и в 25 избирателен район в София. Начело на другите два столични района отново остават Христо Проданов - 23 район и Георги Свиленски - 24 район. В Благоевград водач отново е проф. Георги Михайлов, в Бургас - Петър Кънев, във Велико Търново - Явор Божанков, във Видин - Филип Попов, във Враца - Александър Симов, в Габрово - Крум Дончев, в Кюстендил - Бойко Клечков, в Пазарджик - Драгомир Стойнев, в Перник - Стоян Мирчев, в Плевен - проф. Румен Гечев, в Разград - Елка Неделчева, в Русе - Крум Зарков, в Сливен - Атанас Зафиров, в София-област - Иван Ченчев, в Търговище - Кольо Милев, в Хасково - Владимир Маринов (от АБВ), в Шумен - Иван Иванов и в Ямбол - Кристиан Вигенин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари