Джо Байдън ще се кандидатира за втори мандат като президент на САЩ

0
Байдън вече е най-възрастният президент в историята - в края на втория си мандат ще навърши 86 години
Байдън вече е най-възрастният президент в историята - в края на втория си мандат ще навърши 86 години Снимка: БГНЕС

Байдън вече е най-възрастният президент в историята - в края на втория си мандат ще навърши 86 години

Джо Байдън официално обяви, че ще се кандидатира за преизбиране през 2024 г., като помоли избирателите да му дадат повече време, за да "довърши работата", съобщи Sky News, предаде Дарик Радио.

Обявяването на кандидатурата му за вота през 2024 година идва точно четири години след като той обяви първоначалната си кандидатура за Белия дом, като обеща да излекува "душата на нацията" на фона на бурното управление на президента Доналд Тръмп.

Байдън вече е най-възрастният президент в историята - в края на втория си мандат той ще навърши 86 години.

В предварително записано видеообръщение Байдън каза: "Личната свобода е от основно значение за това кои сме ние като американци. Няма нищо по-важно. Няма нищо по-свято. Това беше работата на първия ми мандат: да се боря за нашата демокрация. Екстремистите от “Make America Great Again” се редят на опашка, за да отнемат тези основни свободи… Орязване на социалното осигуряване, за което сте плащали през целия си живот, докато намаляват данъците за най-богатите.

Да диктуват какви решения за здравеопазването могат да вземат жените, да забраняват книги и да казват на хората кого могат да обичат. И всичко това, като същевременно затрудняваме възможността ви да гласувате. Когато се кандидатирах за президент преди четири години, казах, че сме в битка за душата на Америка. И все още е така. Въпросът, пред който сме изправени, е дали през следващите години ще имаме повече или по-малко свобода. Повече права или по-малко. Знам какъв искам да бъде отговорът и мисля, че вие също го знаете. Сега не е време да се успокояваме... Ето защо се кандидатирам за преизбиране”.

Значителна част от избирателите на Демократическата партия посочиха, че биха предпочели той да не се кандидатира, отчасти заради възрастта му - опасения, които самият Байдън нарече "напълно основателни".

Неотдавнашно проучване на Центъра за изследване на обществените отношения на Асошиейтед прес - NORC показа, че само 47% от демократите са заявили, че искат той да се кандидатира за втори мандат, в сравнение с 37% през февруари.

Това се случва ден след като Байдън заяви пред Sky News намерението си да се кандидатира за преизбиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ...
    Кой е най-хубавият старчески дом ? БЕЛИЯТ !!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари