Две коли горяха в Русе

0
Според ОДМВР- Русе и в двата случая става въпрос за инцидент
Според ОДМВР- Русе и в двата случая става въпрос за инцидент Снимка: ПИК

На два сигнала за пожар в леки автомобили са реагирали русенските пожарникари в неделния ден. И в двата случая става дума за инциденти, съобщава Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - Русе.

На 26 юли между 11:25 и 12:00 един противопожарен автомобил от Първа Районната служба за "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) – Русе е бил изпратен на ул.”Ракитово” № 19 на сигнал за пожар в лек автомобил „Ауди-80”, собственост на Т. А. на 28 години.

Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са задните седалки, тапицерия и багажник. При пристигане екипът е установил, че гори задната част на купето на автомобила. Задното стъкло, по данни на собственика, е било счупено дълго време преди произшествието.

В багажника е имало хартии. Запалването е възникнало от хвърлена незагасена цигара от етаж на къщата пред която автомобила е бил паркиран.

На същия ден между 15:51 и 16:20 един противопожарен автомобил от Втора РСПБЗНРусе е бил изпратен на ул.”Нови сад” на пожар в лек автомобил „БМВ” собственост на М. Д. Причина за пожара е късо съединение.

Унищожени са вътрешен пластмасов капак и кабели. При пристигане на мястото е излизал пушек от двигателя, кабелите са били пред запалване.След разговор със собственика на автомобила се е оказало, че предния ден на автомобила са правени подобрения по фаровете.

Вероятната причина е именно интервенцията направена по ел.инсталацията.

През изминалите дни пожарникарите са реагирали на още няколко сигнала, предимно за запалвания на сухи треви и храсти.

По-сериозен инцидент е станал на 25 юли, когато между 18:18 и 18:42 екип на Първа РСПБЗН-Русе е изпратен за ликвидиране на възникнал пожар в отпадъци  площад”Света Троица” зад Операта . Най-вероятната причина за възникналия пожар е небрежност при боравене с открит огън.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари