Двама тийнейджъри са задържани за убийството в Дупница

1
Двамата взели парите на пребития до смърт Георги и избягали
Двамата взели парите на пребития до смърт Георги и избягали Снимка: Getty Images / архив

Двамата взели парите на пребития до смърт Георги и избягали

Непълнолетният Васил Василев и другарят му Генчо Атанасов са задържани за убийството на Георги Димитров в Дупница, когото ограбили. Двамата взели парите му и избягали, пише вестник 24 часа.

Мъжете пили цяла нощ в района на черквата в центъра. При поредното отиване за още алкохол Васил видял, че Георги има няколко банкноти от по 100 лева. Затова решил да го обере. Казал на Генчо и двамата почнали да удрят мъжа жестоко.

След като го пребили, взели парите и избягали. Зарязали Георги в безпомощно състояние. Мъжът се задушил от собствената си кръв.

Двамата са задържани при акция на криминалистите от РУ-Дупница, ОД на МВР - Кюстендил и Главна дирекция "Национална полиция".

По-късно от МВР разкриха подробности за криминалния случай:

Служители на полицията в Дупница задържаха двама, съпричастни към причиняването на смъртта на мъж в града. Активните оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия стартирали в ранните часове на днешния ден във връзка със сигнал, постъпил на тел. 112. Около 6 часа било съобщено за открито безжизнено тяло на мъж пред търговски обект в Дупница. Незабавно са предприети действия по изясняване на факти и обстоятелства около случилото се. Установено е, че жертвата – 60-годишен столичанин, празнувал със случайни дупничани, когато възникнало напрежение в отношенията и последвала размяна на удари. В резултат на професионалната оперативна работа не след дълго са задържани двама - 36-годишен и 17-годишен, като съпричастни към причиняването на смъртта на мъжа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Кюстендил, двамата задържани са привлечени като обвиняеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Някоя си
    Е как двама тинейджъри , като единия е на 36 години ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари