Дунав се стяга за А група

0
Драконите взаимстват шампионски модел от баскетбола
Драконите взаимстват шампионски модел от баскетбола

Целта пред ФК "Дунав" е първото място в "Б" група до 2 години. На клуба, който през сезон 2014/2015 ще играе в третия ешелон, е осигурен необходимия бюджет и започва да се гради отбор, който да е конкурентноспособен на професионалистите. Това заяви днес ръководството на "драконите" по време на представянето на новия старши треньор на тим Веселин Великов.

Ангажиментът на Великов е за 1+1 година.

"Подготовката за новия сезон на практика е започнала с много оперативна работа, първият резултат от която е изборът на старши треньор", отбеляза клубният президент д-р Симеон Симеонов.

"Вече сме готови с програмата, по която ще работим. Сформирали сме екип и всеки си знае задълженията и ангажиментите. Най-важното е да има отбор, да върнем хората на стадиона и да има какво да видят те на игрището. С това ще дойдат и резултатите", сподели членът на клубното ръководство и зам.-кмет на Русе Иван Григоров.

"Приех едно голямо предизвикателство. Впечатлен съм от тези хора, техния професионализъм и желанието им да направят един силен "Дунав", един отбор, който не заслужава мястото, на което е момента. Първата ни цел е "Дунав" да играе красиво, да има стил и на първо време да се завърне в професионалния футбол. Ще обърнем внимание и на школата, което е много важно. Мисля, че с общи усилия ще се справим. Дошъл съм да работя. Амбициозен човек съм", заяви старши треньорът Веселин Великов.

В момента се обсъждат три кандидатури за помощник треньор, ще има и треньор на вратарите. Екипът ще е от Русе.

Подготовката започва на 1 или 2 юли.

Към момента никой от досегашния отбор не е заявил, че напуска. Предстои Великов да разговаря с всеки един от футболистите. Вече са проведени и конкретни преговори за привличането на нови попълнения. Идеята е да се формира боеспособен отбор за "Б" група, който за съжаление ще играе във "В" група. След това обаче ще ни е по-лесно при завръщане във втория ешелон, заяви д-р Симеонов.

"Имаме успешен модел от женския баскетбол. Натрупахме опит и организация. Системата ще е подобна. Сформираме широк екип, който работи с една цел. Без интриги. С ясни и чисти задачи и ангажименти на всички. Финансирането ще се осигурява от повече хора. За школата то ще е отделно", сподели заместник-кметът Свилен Иванов, който е в ролята на консултант към клубното ръководство по отношение на модела на управление на баскетболния клуб.

Шеф на школата продължава да е Борислав Богомилов. Ще има размествания по отношение на треньорите в ДЮШ, като всеки ще води по

1 група с ясни ангажименти и цели. Към момента децата са около 150, като се очаква есента броят им да нарасне над 200. Към момента с подготовката им се занимават Димитър Тотев, Самир Мъстънов, Свилен Касабов, Драгомир Григоров и Борислав Богомилов. "Дава се възможност на треньорите да се докажат, но ако не се справят ще бъдат заменени. Имаме 9 човека, които чакат на опашката - двама с лиценз "А" и 7 с лиценз "Б". Ще работим по методиката на добрите родни школи, спрямо нашите възможности и съобразно изискванията на треньорския щаб на първия отбор", заяви изпълнителният директор Теодор Георгиев.

Очакват се и подобрения по клубната база, като вече е започнал ремонт.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари