Доростолският митрополит и отец Добри Чаков са с коронавирус

0
От Синода на БПЦ не знаеха за положителните за коронавирус резултати на Доростолският владика Амвросий и протосингела на епархията отец Добри Чаков
От Синода на БПЦ не знаеха за положителните за коронавирус резултати на Доростолският владика Амвросий и протосингела на епархията отец Добри Чаков Снимка: в. "Силистренски Бряг"

Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий и Ставрофорен иконом Добри Чаков са сред случаите с коронавирус в Силистра, научи от свои източници "Силистренски бряг"

Двамата са настанени в инфекциозното отделение на силистренската болница. По неофициална информация състоянието им е задоволително, на този етап.

От хора близо до Църквата стана ясно, че в православния храм "Св.св. първоапостоли Петър и Павел" са взети всички санитарно-хигиенни мерки. Прави се дезинфекция през определен период от време. Издирени били и контактните лица на духовниците.

Припомняме, че в края на месец юни бе отбелязан храмовия празник на църквата в Силистра - Петровден. Мнозина граждани се включиха в честването.

Света божествена архиерейска литургия беше отслужена и от Негово високопреосвещенство доростолския митрополит Амвросий в съслужение с Негово високопреосвещенство русенския митрополит Наум, с градското духовенсво, клирици от Доростолска епархия и духовници от страната и чужбина. Бе отслужен и водосвет за здраве и благоденствие, осветен и раздаден беше и курбан за здраве.

Дни по-късно, на 16 юли 2020 г. двамата владици са имали отново среща тук в Силистра, по време на която митрополит Наум е получил в дар от митрополит Амвросий реликварий с частици от мощите на 24 православни светци, които да бъдат за благословение и духовна помощ на православните християни от престолния град Русе и богохранимата епархия, а отец Добри Чаков е предал на Русенския архипастир Грамота за получените светини.

От Синода на БПЦ не знаеха за положителните за коронавирус резултати на Доростолският владика Амвросий и протосингела на епархията отец Добри Чаков. Новината научиха от журналистите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари