До 38° градуса в сряда

0
Захлаждане се очаква в петък
Захлаждане се очаква в петък

Утре ще бъде предимно слънчево

След обяд над планинските и източните райони ще се развива купеста облачност и на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен, в източните райони – югоизточен вятър, показва прогнозата на НИМХ, предаде Агенция Фокус.

Максималните температури ще са между 33° и 38°. 

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, главно над северното крайбрежие ще превали краткотрайно. Максималните температури на въздуха ще са между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен, по най-високите части и силен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 29°, на 2000 метра - около 23°.

В четвъртък вятърът ще придобие южна компонента и температурите временно ще се повишат. По-късно след обяд над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В петък от северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлуе относително по-хладен въздух. На места ще има превалявания, придружени и от гръмотевични бури, на места явленията временно ще са интензивни.

В събота ще бъде ветровито и предимно слънчево, вероятността за валежи е много малка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари