Горещо и с условия за градушки ще е времето в сряда

0
Над Черноморието ще е предимно слънчево
Над Черноморието ще е предимно слънчево

Утре ще е предимно слънчево

До полунощ явленията ще затихнат, облачността и на изток ще намалее и през нощта ще е предимно ясно. Ще духа слаб северен вятър. .

Около и след обяд ще се развива купеста, главно над Южна България и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в югозападните райони на страната. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

Температурите ще са с градус-два по-ниски в сравнение с днешните и максималните ще са предимно между 33° и 38°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще има и временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста, над планините в Южна България и купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В Рило-Родопската област ще има локални значителни валежи. Ще духа предимно умерен вятър със северна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра - около 19°.

През следващите три дни ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще има след обяд над югозападните райони и по старопланинското било. Само на отделни места там ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, в западната част на страната от запад-северозапад, в източните райони постепенно ще се ориентира от североизток, в събота временно ще се усили. Температурите ще се понижат още малко и в петък, и в събота максималните ще са между 30° и 35°, по Черноморието 26°-29°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари