Дилър в съда: В затвора е хубаво, няма жена да ме нервира, екологично чист живот!

2
Спортувам си, гледам си телевизия, пуша си цигарката, пия си кафето. Релаксирам си, занарежда свидетелят и разсмя съдебната зала
Спортувам си, гледам си телевизия, пуша си цигарката, пия си кафето. Релаксирам си, занарежда свидетелят и разсмя съдебната зала Снимка: Анелия Перчева / 24 часа

Луд смях предизвика в пловдивския окръжен съд затворник, който бе доведен, за да свидетелства по делото срещу тримата биячи и обирджии на баба Атанаска от Белозем.

Разпитът на Методи Илинов, осъден за помагачество при разпространение на наркотици, беше поискан от прокуратурата, тъй като в ареста е лежал заедно с Тодор Велиев - единия от грабителите, пипе вестник 24 часа.

"С Тошко бяхме около 4 месеца заедно. Той е бедно момче, неграмотен, няма баща, майка му е болна. Каза ми, че другите прехвърлили цялата вина върху него. А как ще изнесе сам бойлер, печка от дома на бабата, като е 60 кг мокър", бранеше го в съда Илинов. Пред него Велиев споделил, че иска да сключи споразумение с прокуратурата, за "да вземе по-малка присъда".

"Тошко не е идеален, но не само той е виновен. Какво е разбрал от живота? Преди са го осъдили на 7 г. за един кон, сега ще му дадат 12-13 г. за грабеж", разсъждаваше на глас Методи. Докато бил в ареста с Тодор Велиев, разбрал от него, че с другите двама подсъдими - Атанас Радев и Ангел Василев, решили да влязат в дома на Атанаска Минева, за да я оберат. 

Според събраните доказателства на 8 срещу 9 февруари м.г. Велиев, Радев и Василев, които са от ромски произход, прескочили оградата на 82-годишната Атанаска Минева. Старицата живеела сама в дома си. Тримата нахълтали вътре и събудили стопанката. Прокуратурата твърди, че именно Тодор Велиев я е съборил на земята и опрял нож в гърлото й. При падането жената счупила бедрената си кост. Тримата роми задигнали от нея 100 лв., мобилен телефон, микровълнова печка и бойлерче за мивка. Заради бруталното посегателство над възрастната жена лично Иван Гешев пристигна тогава в Белозем и увери, че извършителите ще бъдат разкрити и ще понесат цялата тежест на закона. Дни по-късно те наистина бяха заловени.

Докато лежал в ареста с Методи Илинов, Тодор Велиев му признал, че криминалистите са намерили в дома му ножа, но не знаел за откраднати пари от жертвата.

"Велиев по-рано влезе от мен в затвора, явно е имал повече връзки", обясни дилърът, като разсмя целия съдебен състав и присъстващите на делото. 

"А, значи с връзки се отива в затвора?", попита съдийката Мария Шишкова, за която е известно, че има тънко чувство за хумор.

Със сериозен вид Илинов потвърди. Той заяви, че в затвора било хубаво. 

"Вътре няма жена да ме нервира. Спортувам си, гледам си телевизия, пуша си цигарката, пия си кафето. Релаксирам си. Екологично чист живот!", описа положението си затворникът. И добави, че досега е излежал три присъди и никога не се бил възползвал от правото си по закон да поиска условно предсрочно освобождаване при изтърпяване на половината от наказанието.

"Излежавам си присъдата и си излизам с гордо вдигната глава. Живея като лъв. Само екипът ми струва 300 лева", разказа Илинов. По думите му досието му пък било "цяла количка".

Прокуратурата поиска разпит и на още един затворник, който пък е лежал с друг от подсъдимите.

Методи Илинов разсмя цялата зала

Методи Илинов разсмя цялата зала

Тримата биячи и <strong class='keys'>обир</strong>джии на баба Атанаска

Тримата биячи и обирджии на баба Атанаска

<strong class='keys'>Дилър</strong> в <strong class='keys'>пловдив</strong>ския <strong class='keys'>съд</strong>: В <strong class='keys'>затвор</strong>а си е хубаво, няма жена да ме нервира, екологично чист живот! (снимки)

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари