Млада жена измами „по любов“ със 130 000 лева пенсионер от Белозем

1
Всичко си беше по любовен начин, бяхме интимни, разказва пред съда 26-годишната Атанаска Георгиева
Всичко си беше по любовен начин, бяхме интимни, разказва пред съда 26-годишната Атанаска Георгиева Снимка: 24 часа

Всичко си беше по любовен начин, бяхме интимни, разказва пред съда 26-годишната Атанаска Георгиева

Горещи страсти е имало между 26-годишната Атанаска Георгиева и 66-годишния Стоян Минев от Белозем, който се прости с близо 130 000 лева. За ласките между двамата говори самата обвиняема.

"Всичко си беше по любовен начин. Бяхме интимни", твърди младата жена в пловдивския съд. Тя и братовчедка ѝ Вида Колева са подсъдими за крупната измама на пенсионера, останал гол като пушка. Той обаче отрича да е имал чувства към Атанаска, макар в селото да не изключват тази версия.

Според прокуратурата двете жени са извършили няколко измами, като освен спестяванията на Стоян са му взели и земи. Принудили го да тегли и кредити, които сега изплаща. Заедно с тях отговаря и Стоян Петров за сумата от 9650 лв, пише вестник "24 ЧАСА".

Пострадалият пенсионер живее сам в Белозем. Един ден чакал влака на гарата в Пловдив, когато към него се приближила млада жена и започнала да го разпитва. Минев обяснил, че е сам и има къща. В това време влакът дошъл и Стоян поел към Белозем. След дни двете братовчедки го навестили и започнали да го ухажват. Спечелили доверието му и едната взела от него пари назаем. След време обяснила, че не може да му ги върне и обещала вместо това нейни близки да му ремонтират къщата. Завела цяла бригада мъже, които почти нищо не свършили. "Майсторите" постоянни искали пари за материали и когато спестяванията на самотния пенсионер свършили, го накарали да тегли кредити. Прехвърлил им и земеделски земи.

"Поставиха ми няколко метра улук на покрива и това беше цялата им работа, но продължиха да искат още. Взеха ми 15 дка ниви, защото Вида ме заплаши, че ще стане лошо. Как го направиха, не зная. Документи не съм им давал", разказа преди време Стоян, който продължава да плаща кредити, които не е ползвал.

Днес делото срещу Колева, Георгиева и Петров отново не тръгна. След предишния неуспешен опит адвокатът на Вида Таркан Шериф поискал отлагане, за да се запознаел с всички материали. Тя си наела друг защитник, но съдът уведомил адвокатът на другите двама обвиняеми Живко Чепишев, че няма смисъл да идва и така той днес не се яви в залата. Делото беше отложено за 18 декември.

В залата беше и самият пострадал, но той не пожела да говори. По-рано той заяви, че се надява да му възстановят поне част от парите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари