Осъдиха русенец, обрал Историческия музей в Пловдив

0
Рецидивистът с вкус към културните институции ще лежи две години и половина в затвора при първоначален строг режим /снимката е илюстративна/
Рецидивистът с вкус към културните институции ще лежи две години и половина в затвора при първоначален строг режим /снимката е илюстративна/

Рецидивистът с вкус към културните институции ще лежи две години и половина в затвора при първоначален строг режим

Две години и половина ще лежи в затвора рецидивистът, обрал Историческия музей в Пловдив и други културни институции в страната. Георги, който е родом от Русе, сключи споразумение за присъдата с прокуратурата, а съдия Димитър Кацарев го одобри и то влезе в сила, предаде "Марица". Наказанието си обирджията ще търпи при първоначален строг режим в пловдивския затвор.

Преди да положи подписа си върху изготвеното споразумение, Георги се обърна към съдията: "Г-н съдия, може ли да питам нещо. Не може ли да намали размера на наказанието, да е по-малко?". Кацарев отвърна, че в неговите правомощия е да заключи дали постановеното наказание е в рамките на закона и отговори, че то е такова.

В крайна сметка присъдата вече е факт. От нея ще се приспадне времето от задържането на рецидивиста, 6 октомври миналата година, до сключването на споразумението с днешна дата.

Припомняме, че Георги открадна малко над 2200 лв. от Историческия музей в Пловдив на 4 октомври. Апашът бе заловен бързо, тъй като го заснеха охранителните камери. Веднага след като щипнал парите, той тръгнал към родния си град Русе. Стана ясно, че апашът е с вкус и отношение към културата - посягал предимно на културни институции като музеи, опери и театри. Последно ударил операта в Русе.

"Имало е пиян мъж с него. Искали да им се направи кафе, за което щели да заплатят. Пияният разсеял касиерката, а през това време Георги взел парите", разказа тогава директорът на музея Стоян Иванов. В началото на октомври той разпрати снимката на рецидивиста из културните институции в страната, за да имат едно наум и да са предупредени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари