Дикме: Ромският вот е най-евтино купеният глас в страната

1
Имат чувство за безнаказаност, защото „батко им политик” ще се обади и ще ги защити
Имат чувство за безнаказаност, защото „батко им политик” ще се обади и ще ги защити

Случилото се в Гърмен изобщо не е изолиран случай. Това изтъкна бившият министър на земеделието Мехмед Дикме в интервю за „Лице в лице” по bTV. „Ако в България ще има някога някакъв конфликт, той няма да бъде между българи и турци или между християни и мюсюлмани. Той ще бъде само между ромите и всички останали”, заяви той. По думите му, ромският вот е най-евтино купеният глас в страната. Той смята, че ромите сами натягат настроенията срещу тях. „По този начин те сами навиват пружината на часовниковия механизъм, който може да взриви България”, смята той.

Дикме попита и кой защитава интересите на останалата част от населението в Гърмен – българи, турци, помаци и др. Според него, кметицата на селото е оставена сама да се оправя с казуса. 

По думите на Дикме, тежестта на един цигански глас е толкова, колкото на един професор или академик. Разликата е, че този академик осъзнава много добре какво избира, докато ромът чака да бъде купен.

„В какво се състои това, че те имат по-голямо право от всеки български гражданин, който няма тези привилегии да не плаща тока си, да не плаща водата си или да си строи къща на парцел, който не е негов?”, попита той. 

Дикме смята, че президентът отдавна е трябвало да свика Консултативен съвет за национална сигурност, на който да се обсъди демографският проблем и да се набележат мерки. „Не само българите се топят бързо. Турците също напускат страната”, изтъкна той. Според него е крайно време да се признае, че след години демографската картина ще е много по-различна, защото само ромите се увеличават, но остават най-ниско платената част от обществото. 

Те, обаче, нямат стимул да започнат да спазват законите. „Имат чувство за безнаказаност, защото „батко им политик” ще се обади и ще ги защити, защото те после ще гласуват за него”, посочи бившият министър.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари