Задава се гражданска война между българи и цигани

2
Боян Расате: Войната е неминуема, а сблъсъците в столичния квартал „Орландовци" са само началото на големия конфликт
Боян Расате: Войната е неминуема, а сблъсъците в столичния квартал „Орландовци" са само началото на големия конфликт

Задава се гражданска война между българи и цигани и за нея предупреждавам от 20 години.

Тя е неминуема, а сблъсъците в столичния квартал „Орландовци" са само една брънка, само началото на големия конфликт, предшестван от Гърмен, „Захарна фабрика" и Катуница. И в София не става въпрос за никакви политически машинации или експлоатиране на темата. Просто дойде време онези, които управляват страната или са били във властта доскоро, да си дадат сметка, че има напрежение между цигани и българи.

На българина му писна, това е истината. А политиците продължават да не си взимат бележка въпреки многократните предупреждения, включително от моя страна, че с частични мерки, осигуряващи спокойствие само за ден или седмица, проблемът не се решава. Такива мерки не просто не са достатъчни, те са абсолютно неадекватни. За да се реши този конфликт, тлеещ от десетилетия, трябва да се вникне в неговата същност. Има много предпоставки за него - на първо място това е природата на циганите, които не само са необразовани и некултурни, но и са агресивни.

Има и чисто политически мотиви, защото това са хора, които могат да бъдат купувани от всички партийни централи, за да осигурят електоралната подкрепа за тях. Как очаквате тогава политиците да овладеят престъпната им натура? Те просто не искат. Колкото са по-прости и по-бедни, толкова по-лесни са циганите за манипулация. 

Проблемът на държавата е, че хем няма работеща полиция, хем и армията бе закрита, а циганите няма къде да се реализират професионално. Остава им само да крадат и убиват. Държавата трябва да им покаже, че времето на безнаказаността е отминало и че всеки, който върши престъпления, ще бъде наказан сурово, а всички двойни стандарти ще бъдат премахнати. Конфликтите няма да се решат с разполагането на полиция и жандармерия за определен период от време. 20 години се молим да няма гражданска война, а с молитви няма да стане. Трябват ни селски милиции, трябва ни национална гвардия, трябва да се регламентират граждански патрули. Щом полицията не може да се справи, е време да се въведат такива мерки.

Крайно време е държавата да съдейства на гражданите да опазят собствеността си и здравето си, иначе нарамваме пушки в готовност за гражданска война.

*Боян Расате е националист, бивш шеф на Българския национален съюз и настоящ лидер на Движение „Гвардия".

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари