Десет новозаразени и двама починали от Ковид-19 в Русенско

1
Регионът се намира на четвърто място по заболеваемост в страната
Регионът се намира на четвърто място по заболеваемост в страната Снимка: Dunavmost

Десет нови случая на COVID-19 в Русенско отчитат от Регионалната здравна инспекция

Става дума за 3 лица от община Русе, 5 от Борово и две от Ветово. За последните 24 часа има 20 оздравели и двама починали с положителен тест за коронавирусна инфекция. От началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско са 14281, а преболедувалите са 13333. Активните случаи са 39. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 15 души, като трима от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 131, от които 25 са за интензивни грижи.

За изминалото денонощие са починали двама мъже – един от община Русе и един от Две могили. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията вече са 909, на възраст между 26 и 98 години. 521 от тях са мъже, 387 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Регионът се намира на четвърто място по заболеваемост в страната, това сочи справка в Единния информационен портал. С по-голям брой заразени са областите София град, Бургас и Стара Загора. Положителни тестове през вчерашния ден не са отчетени в осем области – Видин, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Сливен, Хасково, Шумен и Ямбол.

По последни данни до момента в областта са извършени 51521 имунизации, като повторна доза са получили 24513 лица. Само вчера са поставени 368 ваксини, като 166 души са получили първа игла от някои от препаратите.

През цялата седмица е осигурен „зелен коридор“ за имунизация в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе. Всеки делничен ден от 08.00 до 15.00 часа без предварително записване в лечебното заведение ще бъдат поставени ваксини срещу COVID-19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари