Депутатите обсъждат руската ваксина "Спутник V"

0
Удължиха работното си време
Удължиха работното си време

Народното събрание удължи работното си време до приемане на проекторешението за руската ваксина и ратификацията на споразумението с Румъния за Air Policing

Това решиха депутатите след предложение на председателя на ПГ „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, подкрепено със 170 гласа "за", седем - "против" и седем - "въздържали се".

В дневния ред за деня остана ратификацията на Протокола за изменение на Споразумението между правителството на България и правителството на Румъния относно презгранични операции за Air Policing и проекторешението за осигуряване на руската ваксина срещу COVID-19 Спутник V, предаде Darik.

Председателят на ПГ "Има Такъв народ" Тошко Йорданов направи контрапредложение на идеята на Николай Хаджигенов, заместник-председател на ПГ "Изправи се! Мутри вън!". Той настоя парламентът да работи до изчерпване на дневния ред. Предложението му не бе прието от пленарната зала със 61 гласа "за", 101 - "против" и 14 - "въздържал се".

Така от дневния ред отпаднаха заложените проекторешения за създаване на временна комисия за разследване на полицейското насилие по време на протестите и разследваща казуса с лесопарк "Росенец".

„Имам предложение да понамалим малко предизборното говорене“, каза Йорданов и предложи от програмата да бъдат избрани само точки, които са практични.

„Всичко друго е политическо говорене, което може да продължи и до утре сутринта. Проявете малко здрав разум в последния ден“, апелира депутатът.

Георги Свиленски от "БСП за България" припомни, че Народното събрание е приело решение, с което задължава министър-председателя в оставка Бойко Борисов и целия Министерски съвет, да се яви в пленарна зала.

Председателят на парламента Ива Митева каза, че все още няма отговор дали министрите ще дойдат и потвърди, че Министерският съвет е уведомен за решението на парламента. Отговорността е политическа на Министерския съвет, Народното събрание няма други правомощия, каза Митева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари