Михаил Миков: Дребнаво е НС да се занимава с кучето на Гешев

0
Така бившият председател на парламента коментира въпроса на Бойко Рашков от парламентарната трибуна кой храни кучето във „Вила на регентите” в курорта Боровец
Така бившият председател на парламента коментира въпроса на Бойко Рашков от парламентарната трибуна кой храни кучето във „Вила на регентите” в курорта Боровец Видео: NOVA

Така бившият председател на парламента коментира въпроса на Бойко Рашков от парламентарната трибуна кой храни кучето във „Вила на регентите” в курорта Боровец

Дребнаво е НС да се занимава с кучето на Гешев. Ако така ще правят съдебна реформа – нищо няма да направят. Това заяви в предаването „Денят на живо” по NOVA бившият председател на НС Михаил Миков, коментирайки въпроса на Бойко Рашков от парламентарната трибуна кой храни кучето във „Вила на регентите” в курорта Боровец, която се твърди, че главният прокурор е превърнал в лична резиденция.

Не знам какви са точно правилата, но и главният прокурор – като всяко застрашено лице, трябва да има осигурена охрана и жилище – за него и семейството му. Мисля, че това са по-малките проблеми, но гледам какво дребнотемие е обхванало и НС, и широката публика. Явно това я интересува – кой храни кучето на Гешев? Чудя се при толкова много проблеми, те да се занимават с такива глупости”.

Миков посочи като проблемни така наречените „дела на трупчета”. „По същества такива дела няма. Има спрени дела, прекратени дела, забавени дела. Затова и още през 2008 внесохме и приехме „премахването на вечния обвиняем”, тоест ако в двугодишен срок, ако няма действия от прокуратурата, лицето, на което е повдигнато обвинението, може да внесе делото в съда. През 2010 година ГЕРБ го отмени. През 2013 година това беше първият закон, който внесох в НС и беше приет. През 2017-а – понеже нямаха куража да го отменят, леко го фризираха и сега можеш да се оплачеш за „бавност” в съда. Това е проблем, който се решава за около ден или два. Не се решава обаче. Никой не го и дискутира. В същото време се говори за делата на трупчета”, категоричен е той.

Доверието в органите на съдебната власт пада по същия начин, по който е сринато и доверието в НС. Във властта въобще в България. Всичко това можеше да стане по един нормален начин, вместо със замерянето с тези компромати и обвинения пред медиите. Това още повече ще разклати доверието на гражданите в държавата. Дано и магистратите, и политиците си дават сметка за това. Има много по-важни проблеми и въпроси за решаване, които не са в публичното внимание, а тези пикантни теми отвсякъде се изсипват”, коментира той заседанието на Прокурорската колегия към ВСС по казуса с главния прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари