Денят на Европа в СУ „Възраждане“

4

С интересни инициативи, организирани от учителите по английски език, учениците от гимназиалния етап в СУ „Възраждане“ отбелязаха днес 9 май - Ден на Европа.

В голямото междучасие учениците от профил „Технологичен – информационни технологии“, от 8 до 10 клас представиха презентации на държавите- членки в ЕС, като запознаха присъстващите с най-интересните забележителности, националните химни и други любопитни факти за съответните страни.

Анкета за европейските ценности, беше предварително предложена на учениците от 8-12 клас, а резултатите бяха представени на всички присъстващи на празника. Направиха се интересни изводи за това, кои са европейските ценности, които тинейджърите считат за най-важни лично за себе си, онези, които ги правят най-щастливи и онези, които считат, че описват характера на  Европейския съюз.

Подобна анкета беше проведена и  сред гимназистите в училището „Дамасо Алонсо“, Мадрид, Испания, които са и партньор на 9 “а” клас в работата им по проект в  eTwinning „The EU in short for teens“  ( Европейският съюз накратко, за тинейджъри). Беше предвидена онлайн среща между класовете от България и Испания в час по английски език, но за съжаление, поради технически причини, тя не се състоя и беше отложена за 16 май

След учебните занятия, класовете отново отбелязаха  празника със състезание “Нашата Европа”. Състезанието беше организирано в три кръга и три смесени отбори се състезаваха като отговаряха на въпроси по темата.  Всеки отбор се състоеше от ученици от 7-10 клас като играха заедно, помагайки си и споделяйки своя опит и знание със съотборниците.

Първият кръг, “Our Gorgeous Europe”, беше игра в web3  приложението kahoot. На 12 въпроса отборите трябваше да дадат отговор коя е сградата, показана на изображението и къде се намира. Според участниците, това беше и най-трудният кръг.

Във втори кръг, отново играха kahoot, но този път участниците трябваше безпогрешно да назоват държавата, чието знаме виждаха.

Последният, трети кръг, беше на тема  Youth culture ( Младежка култура) и играта беше направена в друго web3 приложение- quizizz. В този кръг, всеки отбор трябваше да отговаря самостоятелно на 10 въпроса от различен характер, свързани с младежката култура в ЕС.

Публиката бурно аплодира победителите в играта, Отбор А. Всеки участник получи грамота за заетото място в състезанието.

9 май - Денят на Европа в СУ “Възраждане” донесе много настроение и усещане за принадлежност - към училището и към европейската общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари