Ден 65: Нас не ни е страх!

0
Началото на антиправителствения протест е насрочено за 19 часа
Началото на антиправителствения протест е насрочено за 19 часа Снимка: Dunavmost

65-ият пореден ден на антиправителствени демонстрации е насрочен за тази вечер под наслов "Нас не ни е страх!".

Исканията на протестиращите остават същите като в първия ден преди повече от два месеца - незабавни оставки на министър-председателя Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

В София несъгласните със статуквото в управлението на България по традиция ще се съберат в т. нар. Триъгълник на властта - зоната между Министерския съвет, президентството и новата сграда на Народното събрание на пл. "Независимост". Както обикновено в 20:00 ч. ще стартират изявите на оратори на трибуната при фонтана пред президентството.

Вчерашният 64-ти ден, обявен от организаторите като "Второ велико народно въстание", премина без инциденти, за разлика от първата подобна инициатива, окървавена от провокатори и полиция на 2 септември. На 10 септември само временно бяха блокирани няколко столични кръстовища. Протестиращите развяха български знамена и запалиха в нощта фенерчетата на телефоните си, за да покажат колко са многобройни.

В прессъобщение МВР благодари на гражданите, които мирно изразиха позицията си и не допуснаха провокации.

Снощи в Русе протест на местните жители срещу правителството и замърсяването на въздуха в града блокира района около ГКПП "Дунав мост" на границата с Румъния до 20:00 ч., предаде БНР.

Във Велико Търново недоволни от правителството преминаха с протестно шествие по главната улица в града. "Крайно време е да започнат нещата да се случват по правилния начин - да има работещи институции, хората да знаят, че има правосъдие, че има справедливост", заявиха протестиращите в Старопрестолния град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари