Започва 55-ият ден на антиправителствени протести у нас

0
Недоволните се събират на площад "Независимост"
Недоволните се събират на площад "Независимост" Видео: NOVA

55-и ден на антиправителствени протести у нас.

И днес недоволните се събират на площад „Независимост”. Междувременно полицията оповести специални мерки по време на подготвящия се утре протест. Обстановката на площад „Независимост” към момента е спокойна, но има засилено полицейско присъствие района. Утрешният голям национален протест ще започне от сутринта и ще продължи до вечерта.

А от полицията обявиха, че са готови за него. Имат и готовност да запазят обществения ред в случай, че се стигне до екскалация на напрежението. „В интернет има достатъчно мнения на граждани, които са с явни намерения, че не следва мероприятието на бъде мирно. Предприети са действия от наша страна за обезпечаване на мероприятието като пред района, където са палатките ще има достатъчен брой служители”, обясни Иван Георгиев, старши инспектор в отдел „Охранителна полиция” към СДВР, предава NOVA.

Ще има екипи на всяка входно-изходна артерия на София, където преценим, там ще бъдат паркирани, където е целесъобразно”, допълни Тони Славев от „Пътна полиция”.

Органите на реда призовават за мирни протести и помолиха протестиращите да им сигнализират, ако има провокатори. От Столичната община пък обясниха, че за утрешния ден при тях са заявени няколко пожара. Очаква се движението в района да е ограничено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари