ДБ и ПП организират протест срещу връщането на хартиената бюлетина

1
Демонстрацията пред сградата на Народното събрание ще от 18:30 часа в петък
Демонстрацията пред сградата на Народното събрание ще от 18:30 часа в петък Снимка: Сергей Антонов / архив

Демонстрацията пред сградата на Народното събрание ще от 18:30 часа в петък

Протест срещу хартиената бюлетина се организира утре вечер пред сградата на Народното събрание. Това става ясно от пост във Faceook страницата на депутата от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

"Утре в 18:30 пред Народното събрание срещу хартиената бюлетина и опраскването на Изборния кодекс!"., пише той и допълва: "Напуснахме днес пленарна зала в знак на протест срещу близо 18-часовото "опраскване" на Изборния кодекс, което организираха вчера от ГЕРБ. В заседанието на Правната комисия, продължило от 14:30 ч. вчера до 7:45 днес сутринта, коалицията "хартиена бюлетина" на практика прерасна в коалиция "ДГД и българите в чужбина".

Ето какво свършиха гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП в комисия: Отмениха въведения от нас МИР "Чужбина", вдигнаха прага на заявленията за откриване на нови секции извън страната, ”Опраскаха” машинния вот и на практика върнаха хартията изцяло, без да дадат нито един аргумент срещу машините и нито едно доказателство за проблеми с машинния вот, премахнаха Обществения съвет към ЦИК, но пък увеличиха състава ѝ, за да я направят още по-зависима, Отхвърлиха всичките ни предложения за осигуряване на прозрачността на гласуването.

След всичкото това Бойко Борисов преди малко обяви, че ако Христо Иванов гарантирал сигурността на машинния вот, те щели да оставят машините. Сериозно ли, г-н Борисов? Защо вие не докажете, че има проблем с машините? Вероятно защото не можете. Можете само да подменяте всеки опит за реална реформа.

Вашите хора проведоха бутафорно 18-часово заседание, в което принудиха Правна комисия да разглежда на юруш и през нощта критично важни за изборния процес текстове. Колко демократично е това? Колко евроатлантическо? Колко държавническо?"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари