Дървата за огрев в Русе поскъпнаха

0
Независимо от начина на предлагане – на тон или на кубик, най-търсената – дъбовата дървесина, или т.нар. меше, е поскъпнала средно с около 5 лева
Независимо от начина на предлагане – на тон или на кубик, най-търсената – дъбовата дървесина, или т.нар. меше, е поскъпнала средно с около 5 лева Видео: TVN

С наближаване на зимните дни започна масовото зареждане с дърва за огрев.

Търговците не пропуснаха момента и в складовете вече се отчита, засега леко, повишение на цените.

Независимо от начина на предлагане – на тон или на кубик, най-търсената – дъбовата дървесина, или т.нар. меше, е поскъпнала средно с около 5 лева спрямо 2015-та. За тон цените вървят по 160 лева, а за кубик – 72 лева. По-голямо е повишението при акацията – тази година кубикът се търгува за 70 лева, докато през миналата цената е била с 8 до 10 лева по-ниска.

Според търговци на дърва за огрев причината за повишението са по-високите доставни цени, както и по-трудното намиране на дървесина.

Иначе тази година русенци са започнали да купуват дърва за огрев с около месец по-късно, отчитат управители на складове. Те го отдават на липсата на финанси. Търговците отчитат и малък спад в оборотите спрямо миналата година. Причините според тях са две: много домакинства са газифицирали домовете си и  появилите се все повече фирми на пазара, които продават дърва за огрев. По-изгодно според русенци обаче, за сега остава отоплението на твърдо гориво, вместо на ток.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари