Дариткова не е разбрала, че мониторинговият доклад на ЕК остава

2
Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че опровергавала фалшиви новини
Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че опровергавала фалшиви новини Снимка: БГНЕС

Не е вярно, че мониторинговият доклад на ЕК остава - за пореден път опровергаваме фалшиви новини от партия с близо 1 млн. гласоподаватели и с над 100-годишна история

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по време на брифинг в зала "Запад" на Народното събрание, предаде агенция "Фокус".

"Тук съм за кратко изявление по повод днешната декларация на колегите от БСП. За съжаление за пореден път сме принудени да опровергаваме фалшиви новини, които в случая се разпространяват от партия с близо 1 млн. гласоподаватели и над 100-годишна история. БСП твърди, че правосъдният министър трябва да подаде оставка, защото мониторинговият доклад на ЕК не е отпаднал. Истината е, че в края на миналата година ЕК прие последния си доклад за стъпките, предприети от България в изпълнение на поетите от нея ангажименти в областта на съдебната реформа, борбата срещу корупцията и организираната престъпност. Констатациите в 180-ия доклад по Механизма за сътрудничество и оценка сочат, че България е изпълнила всички изисквания на ЕК и затова тя препоръчва това да е последния доклад. Това бе потвърдено и от доскорошния председател на ЕК Жан Клод - Юнкер", каза още д-р Дариткова.

Според нея невярна е интерпретацията, че мониторинговият доклад на ЕК остава.

"Механизмът за върховенство на закона и механизмът за сътрудничество и оценка са две различни неща. Механизмът за върховенство на закона все още не е създаден. Той ще следи борбата с корупцията, свободата на медиите и съдебните системи във всички държави-членки", каза д-р Дариткова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари