Да се надяваме, че куцото пиле България, Господ ще го пази!

0
Какво да се прави - това, че има ковид пандемия не означава, че в сферата на образованието сме подготвени за нея и имаме култура за поведение в нея
Какво да се прави - това, че има ковид пандемия не означава, че в сферата на образованието сме подготвени за нея и имаме култура за поведение в нея

Министърът: "При 10% заразени ученици минаваме на онлайн обучение.

Като дядо на ученици си давам много ясна сметка колко важно е децата да не се десоциализират.

Като доскорошен университетски преподавател имам усещането, че дистанционното обучение повтаря редица недостатъци и дефекти днес на присъственото обучение, но добавя още немалко проблеми.

Какво да се прави - това, че има ковид пандемия не означава, че в сферата на образованието сме подготвени за нея и имаме култура за поведение в нея.

Всичко с мерките в образованието е въпрос на фин баланс и много управленска мъдрост.

Главното е да имаме намаляващо риска поведение.

Над 50% от родителите у нас, които са против ограниченията и маските на децата в училище всъщност не са се ваксинирали! Те, следователно, имат безотговорно спрямо ковид поведение като индивиди, а са срещу това, което се прави, за да се показва обществена, държавна отговорност, която да компенсира индивидуалната, индивидна отговорност!

Защо не може първо всеки един от нас да се държи лично отговорно по отношение на обществото, на държавата, пък после да се сърди на тях и да изисква от тях отговорни решения!?

А за казаното от министъра само ще вметна, че както много добре се знае, една ядрена, тук заразна реакция при 10% вече започва да се самовъзпроизвежда, самоускорява и самовзривява. От гледна точка на теорията, станат ли, значи, 10% заразените ученици, нещата могат да се окажат извън контрол.

Но, както се казва, на теория между теория и практика разлика няма, ала на практика има.

Значи да се надяваме, че куцото пиле България, Господ ще го пази. А как иначе - та нали той е българин!

Николай Слатински

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари