Д-р Незабравка Чилингирова посочи симптомите на миокардит и перикардит

1
Кардиологът коментира и лечението при тези заболявания
Кардиологът коментира и лечението при тези заболявания Видео: NOVA

Лекарят разказа как вирусните инфекции поразяват сърцето

Вирусите поразяват сърцето. Най-често те влияят на миокарда. Вирусната инфекция преминава за 4-5 дни. При част от пациентите се развива и втората фаза на вирусната инфекция, когато тя поразява сърдечния мускул. Това каза д-р Незабравка Чилингирова, кардиолог в УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ в ефира на „Пулс“ по NOVA .

Тя уточни, че в такива ситуации пациентите се оплакват от сърцебиене, задъхване, умора, ограничен функционален капацитет. Лекарят посъветва при такива симптоми да се посети личен лекар, съответно и специалист - кардиолог.

Д-р Чилингирова посочи и кои пациенти боледуват най-често от миокардит и перикардит. Тя разказа как се развива заболяването и каква е диагностиката. Д-р Чилингирова коментира и лечението при такива казуси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари