Чудотворната икона на Божията майка „Всецарица”

2
Фактите показват изключителна целебна сила на иконата
Фактите показват изключителна целебна сила на иконата

Чудотворният образ на Божията майка „Всецарица” има благодатта да изцелява болни от рак. Фактите показват изключителна целебна сила на иконата.

Има много случаи, при които онкологично болни пациенти са били излекувани след молебен пред иконата. Молитвата трябва да се казва с пълна вяра иначе няма да се получи. Пред чудотворната икона на Божията майкаВсецарица” може да се молят също при безплодие, за избавление от други сериозни заболявания, от зависимост от алкохол и наркотици, от лошо влияние на недоброжелатели. Известни са безброй случаи, когато засегнати от злокачествени заболявания хора се изцеляват след молебен пред нея.

Иконата се намира в Атон, Гърция близо при североизточната кула на катедралния храм на манастира Ватопед в Света гора.

Оздравели от България, Русия, Гърция, Македония и други страни смятат и копията на иконата за чудотворни. Счита се, че иконата е рисувана през 17 век. Самата икона е с малък размер и според легендата е свързана със съдбата на прочутия старец от Атон Йосиф Исихаст.

Тази икона получава името си от факта, че на иконата Богородица седи на царския трон облечена в царствени одежди. В едната си ръка тя държи Богомладенеца със свитък в ръката, а с другата сочи към Него като Спасител на човечеството. На заден план се виждат два ангела, които блестят с чистите си крила.

Според легендата за първи път чудотворната сила на иконата се проявява в момента, когато един млад мъж, който практикувал магьосничество, се приближава и се опитва да провери заклинанието си върху иконата. Непозната сила хвърли младежа настрана от иконата. Впоследствие той, поразен от това събитие се покайва и започва да води благочестив живот.

Иконата закриля дома и семейството, пази майките, децата и сираците, помага за зачеване и нормално протичане на бременността, за успех в работа и други.

Иконата е подходяща за подарък за новодомци, за нов офис, за брак, подарък за здраво бебе, подарък за благодарност и всякакви други поводи.

На 18 август се чества иконата Божията МайкаВсецарица”. Тогава се извършва и Водосвет. Копия на иконата има в храма „Св. Атанасий” във Варна, в Гигинският манастир.

О, Всеблага, Пресвета Богородице, достойна сред достойните, прекрасна Божия Майка, Пантанаса, Всецарица! Не съм достоен, да те призова тебе Святата и Благочестива да влезеш под моя покрив! Но аз те моля да чуеш моята молба, да проявиш своето милосърдие към мен, любяща Майко Божия на милостивия Бог, да изречеш силната Си дума, за да се излекува душата ми и да се укрепи слабото ми тяло. Само Ти можеш да покажеш волята и силата си, да ми помогнеш да живея в здраве и благополучие. (можете да поискате изцеление на вашите близки). Моля Те, Всецарице и вярвам, че ще се помолиш на Господа нашия Всевишен за мен. Аз ще прославя Твоето свято име завинаги. Амин.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари