Черно море отнесе Дунав

0
Гола за трите точки вкара Илиас Хасани в 65-ата минута
Гола за трите точки вкара Илиас Хасани в 65-ата минута Снимка: Диема спорт

Лидерът Черно море победи Дунав с 1:0 в приятен за окото мач от третия кръг в Първа лига на ”Тича”.

Гола за трите точки вкара Илиас Хасани в 65-ата минута, като попадението за 21-годишния алжирския футболист с френски паспорт е първо за него не само в елита, но изобщо в кариерата му. 

Така Черно море се бетонира на върха с пълен актив от 9 точки, постигнати след три поредни победи, и без допуснат гол - голова разлика 6:0.

Съставът на „моряците”, които се завърнаха в своя дом след пауза от 14 месеца, бе същия, който разгроми Верея като гост с 4:0 в предния кръг.

Среща №377 в елита пък изигра капитанът на "моряците" Георги Илиев. Той ще влезе в топ 10 на класацията след още 9 мача, тъй като в момента десетото място разделят бившите играчи на Локомотив (Пд) Георги Василев-Гочо и Йордан Тодоров - с по 386. Ако до края на сезона Илиев не изпусне много мачове, той ще попадне и в топ 400. №1 по изиграни срещи е бившият халф на Ботев (Пд) и ЦСКА Марин Бакалов - 454.

Пред погледа на министъра на спорта Красен Кралев домакините започнаха агресивно и награбиха гостите още от съблекалнята.

Във 2-рата минута Огнянов шутира отблизо, но в аут. Пет минути по-късно след корнер Сашо Цветков шутира акробатично с гръб към вратата, но кълбото премина край гредата.

Атаките на варненци продължиха, Мартин Костадинов центрира успоредно на голлинията, но малко не достигна на Чунчуков да засече топката.

В 12-ата минута след пас на Божилов Зехиров напредна отдясно, но вратарят Антонов скъси ъгъла навреме и изби удара с крак в корнер. 

В 25-ата минута, противно на логиката, гостите изтърваха 100-процентово положение. След неразчетено излизане на вратаря Емил Михайлов Бранимир Костадинов си пое топката с гърди и излезе сам отляво до ъгъла на малкия пеналт. Нападателят обаче шутира леко от 3 метра и притичалият Мартин Костадинов изчисти кълбото от голлинията. 

В 43-тата минута Божилов изведе перфектно от дълбочина на скорост Огнянов зад защитата. Халфът на "моряците" вкара топката в мрежата, но асистентът вдигна флага за засада и голът не бе зачетен. Тв повторенията показаха, че реферът е ощетил домакините, тъй като в момента на паса Огнянов е покрит от защитник и попадението е редовно.

В 49-ата минута след показна атака Георги Илиев вдигна на далечната греда, но Чунчуков се размина на сантиметри с топката.

В 64-тата минута натискът на Черно море най-после даде резултат. Илиас Хасани отне топката от Милчев, нахлу мощно отляво и шутира технично почти от аутлинията. След лек рикошет в крака на Хубчев топката описа коварна парабола и се заби в мрежата до далечната греда - 1:0. 

Малко след това Божилов подаде към Чунчуков, но нападателят отклони леко топката в ръцете на вратаря.

В 75-ата минута Дунав пропусна да изравни. От 6 метра резервата Юлиян Ненов стреля към вратата и улучи дясната странична греда.

В 78-ата минута завърналият се на "Тича" Александър Александров се появи в игра на мястото на Огнянов и записа мач №231 за "моряците".

В 82-рата минута след центриране отляво Будинов надскочи Хасани, но би с глава в аут.

В 86-ата минута след показна атака Черно море изтърва да удвои резултата. Цветков изведе на чиста позиция Чунчуков, който копна топката над вратаря, но тя прехвърли и вратата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари