Бръшлен остана без Туристически център

1

Туристическият информационен център в село Бръшлен престава да съществува. Причините за решението, взето от община Сливо поле, не са ясни

Първоначално центърът беше затворен във връзка с противоепидемичните мерки, като в заповедта от общината бе посочено, че това се прави от 22 март за неопределено време. Работниците и служителите в центъра бяха пуснати в платен отпуск до 31 март, след което са освободени и изпратени на трудовата борса. А направените от туристи резервации са отказани, алармира Русе Медиа.

Малко преди това от община Сливо поле са освободили и кметския наместник Димчо Петров под претекст, че го пенсионират. Неофициално се смята, че причините са политически. През 2015 г. дългогодишният журналист от БНТ - Русе се кандидатира за поста кмет на Бръшлен от името на ВМРО и спечели изборите. За съжаление при следващия местен вот през 2019 г. заради промените в закона кмет избираха само населени места с над 300 постоянни жители. Така кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов, който е представител на ГЕРБ, му стана работодател, като го назначи за кметски наместник. По време на предизборната кампания за парламентарните избори на 4 април 2021 г. са започнали проблеми и се е стигнало до отстраняването на Димчо Петров от поста му с мотивите, че му е време да се пенсионира.

Новината за края на Туристическия център в Бръшлен обаче е повече от неочаквана. Той бе изграден с европейски средства по програмата за развитие на селските райони на мястото на стара детска градина. Проектът на Местната инициативна рибарска група „Главиница-Тутракан-Сливо поле“ заедно с активната работа на Димчо Петров превърна мястото в прекрасна база – почивна станция с 13 стаи със собствен санитарен възел, кафе-ресторант, овален басейн, летен павилион за учебни занимания на учениците на открито сред природата и детска площадка за по-малките. Там се провеждаха редица събития, кулинарни фестивали, зелени училища, туристи отсядаха, за да посетят защитената местност „Калимок-Бръшлен“, преминаваха ултрамаратонци и пътешественици по Дунава.

Опитите на Русе Медиа да се свърже с кмета на Сливо поле Валентин Атанасов, за да разбере каква ще бъде съдбата на досегашния Туристически център, останаха без резултат. В следобедните часове той не отговаряше на мобилния си телефон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари