Бос на мафията: Срещах се с Берлускони, докато се укривах от правосъдието

0
Предполагаемите връзки на Берлускони със сицилианската Коза ностра от дълго време са обект на спекулации
Предполагаемите връзки на Берлускони със сицилианската Коза ностра от дълго време са обект на спекулации Снимка: ЕПА / БГНЕС

Осъденият бос на сицилианската мафия Джузепе Гравиано заяви, че се е срещал с бившия италиански премиер Силвио Берлускони, докато се е укривал от правосъдието, предаде ДПА, цитиран от БТА.

Гравиано, който излежава доживотна присъда за участието си в кървавата кампания с бомбени атентати на мафията в началото на 90-те години, даде показания по дело, в което е обвинен за убийството на двама полицаи.

"Срещнах се със Силвио Берлускони три пъти в Милано, докато се укривах от правосъдието", цитира думите на Гравиано агенция АНСА.

Последната среща по всяка вероятност е станала през декември 1993 г., месец преди Гравиано да бъде арестуван и Берлускони да обяви, че влиза в политиката.

Адвокатът на Берлускони Николо Гедини нарече думите на Гравиано "изцяло и явно неоснователни, откъснати от реалността, както и открито клеветнически". Отбелязвайки, че Гравиано говори за Берлускони едва след 26 години след арестуването си, Гедини изрази предположение, че той си съчинява истории с надеждата да си осигури някакви "облаги" по отношение на присъдата или условията в затвора.

Предполагаемите връзки на Берлускони със сицилианската Коза ностра от дълго време са обект на спекулации, като се появяват предположения, че тя е финансирала ранната му кариера в бизнеса и му е осигурила подкрепа за влизане в политиката. Досега никакви подобни връзки не са доказани и Берлускони категорично ги отрича.

Един от най-близките му приятели и бизнес съветници Марчело Делутри обаче влезе в затвора за седем години през 2014 г. за заговор с Коза ностра. Той беше предсрочно освободен през декември, отбелязва ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари