Борисов забрани да ремонтират магистралите след 1 юли

0
Премиерът забрани да рехабилитират аутобаните цяло лято
Премиерът забрани да рехабилитират аутобаните цяло лято

Ремонтите по магистралите ще приключат до 1 юли и ще продължат през септември, заяви премиерът Бойко Борисов. Няма да има ремонти през юли и август, категоричен бе той.

След заседанието на Министерски съвет в сряда, регионалният министър Лиляна Павлова, обяви, че двата аутобана “Хемус“ и “Тракия“ ще се рехабилитират от април до октомври. Ремонтните дейности трябваше да се извършват едновременно, а Пътната агенция и строителните фирми трябваше да изготвят графика за движението, заедно с КАТ.  

В четвъртък обаче Павлова беше опровергана от премиера, който заяви, че тежките ремонти по аутотобаните ще останат за есента. "Ще правим по 10 км ударно сега, ще оставим тежките ремонти от септември нататък, за да не се спекулира и по тази тема", отсече Борисов.

С решение на Министерския съвет от вече са осигурени до 100 млн. лв. за ремонт на критичните участъци по "Тракия" и "Хемус". Най-увредена е настилката по  участъците от „Тракия“ в област Пазарджик и област Пловдив и в направлението Варна - Шумен на „Хемус“, както и София – Ябланица. След като плановете на кабинета бяха обявени и стана ясно, че ремонтите ще предизвикат огромни задръствания, правителството се отказа от кърпенето на пътища през лятото.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари