Борисов: Инвестициите ще бъдат пренасочени в Северна България

0
След завършването на магистралите "Марица” и "Струма” правителството ще се концентрира върху "Хемус”
След завършването на магистралите "Марица” и "Струма” правителството ще се концентрира върху "Хемус” Снимка: БГНЕС

До края на годината ще бъдат приключени важните инфраструктурни проекти в Южна България и инвестициите ще бъдат пренасочени в Северна България, за да бъде преодолян дисбалансът. Това заяви във Варна премиерът Бойко Борисов, цитиран от Дарик. По думите му, след завършването на магистралите "Марица” и "Струма” правителството ще се концентрира върху "Хемус”.

С отпуснатите няколко милиона лева за укрепване на свлачищата в района на Варна, помагаме на бизнеса, на туризма и на варненци, за да могат спокойно да се къпят в морето, каза още Борисов.

В момента вече цяла Варна е с пречистена вода, това за варненци никога не е правено, добави той. По думите му във Варна години нищо не е било пипано, "а сега сме направили булеварди, маркировка, цвeтенца”. Предвиждат се и около 35 милиона лева за цялостния ремонт на пътя Варна – "Златни пясъци". В момента вървят предпроектни проучвания. Ако всичко върви по план, има възможност реконструкцията да започне още в края на тази година и през лятото на 2016 година пътят да е окончателно ремонтиран, обясни Борисов.

Той развърза в аванс правителствената кесия и обеща, че догодина ще бъдат отпуснати пари за ремонт на Аспаруховия мост. "Сега правим магистралите и мостовете по тях. Оказа се, че нямаме магистрали. Тези, които бяха направени от други, сега ги преправяме наново – канавки, огради, нови мантинели, нов слой. Със тези 100 милиона лева тази година да финишираме. Още над 30 милиона лева трябват за Белокопитово, за 15 юли трябва да е готова”, обясни премиерът.

След пътищата той прехвърли веднага коментарите си към екологията, посочвайки, че около 50 милиона лева са отпуснати за пречиствателната станция за отпадни води на Златни пясъци, които сега се изхвърлят навътре в морето. Очакванията на министър-председателя са до началото на другия сезон цялото море да е чисто. "Важно е хората да знаят, че в Черно море влизат абсолютно чисти води”, добави Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари