Борисов: Военните заслужават най-добрите условия и ние им ги осигуряваме!

1
Премиерът се похвали, че са отпуснати 6 милиона лева за нов комплекс във военната база в Црънча
Премиерът се похвали, че са отпуснати 6 милиона лева за нов комплекс във военната база в Црънча

Премиерът Бойко Борисов е на посещение на военен полигон край Црънча.

Това става ясно от видеоклип, публикуван в страницата на министър-председателя в социалната мрежа „Фейсбук“. Премиерът е на посещение на полигона, за да се запознае с дейностите по строежа на казарми за учения. С него са министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов и ген.-майор Явор Матеев, командир на Силите за специални операции.

Премиерът наблюдава учебни стрелби на групите за борба с тероризма.

"С бързи темпове напредва строителството на новия комплекс, който се изгражда във военната база на специалните сили в Црънча. За него правителството осигури 6 милиона лева. Доскоро това място беше една гола поляна, а скоро специалните ни сили ще разполагат с модерна база, където да се обучават и да живеят. Българските военни са изключителни професионалисти и заслужават да получат най-доброто оборудване и условия за работа. И ние им ги осигуряваме!", заяви премиерът.

"Изпълняваме всички поети ангажименти към българските военни. В Црънча се изгражда нов комплекс за специалните сили. Той се строи по най-високите международни стандарти. В базата ще има медицински пункт, зала за обучение, столова, фитнес и всичко, от което се нуждаят. 1 милион патрона ще осигурим за нуждите на специалните сили. Закупуваме и 98 бронирани автомобили от най-висок клас от български производител. Специалните сили получиха и нови модерни каски и автомати. Предстои да получат и оборудване за нощно виждане. Военните декларираха, че са готови и да дадат пример, като се ваксинират, за да може бързо да се преборим с пандемията.", добави Борисов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари