Бомби от боб правиха децата в Русенската библиотека

0
Двуседмично ателие "Забавна наука" се проведе в Библиотеката
Двуседмично ателие "Забавна наука" се проведе в Библиотеката

Двуседмично ателие "Забавна наука" се проведе в Библиотеката.

В Русенската регионална библиотека приключи двуседмичното детско ателие "Забавна наука". Бяха направени множество опити и експерименти, по занимателен начин се обясниха различни научни факти.

Темите за биоразнообразието, замърсяване и опазване на околната среда, пътешествие в миналото, химията около нас, загадъчните опити и как да си направим играчки - това бяха част от заниманията, обобщиха от Библиотеката.

Те се провели под ръководството на биолога Бисер Станиславов с помощта на доброволците от ПМГ „Баба Тонка“ -  Йоана Стефанова и Десислава Ганчева.

Децата научили какво е биоразнообразие, като се запознали с животните, обитаващи различните природни зони и чули звуците, които издават. Дори си направили зоолексикон, станали екодетективи, които откривали и коригирали неправилните действия на човека в природата. Имало е и философска дискусия: „Кое е първото – яйцето или кокошката“, като предварително се запознали с устройството на яйцето. 

Сред експериментите и опитите са били и направата на "бомба" от гипс, боб и леща, и пробиването на балони с шишове и игли без да се спукат. Освен това децата се научили да вземат пръстови отпечатъци, като използват счукан графит, унищожавайки три молива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари