Бойко Рашков: Събират се доказателства за образуване на досъдебно производство

1
"Вместо прокуратурата да заяви пред цялото общество, че тя ще предприеме това действие, тя се постара да обяви на всички, че виждате ли Министерството на вътрешните работи не е направило нищо", заяви вътрешният министър
"Вместо прокуратурата да заяви пред цялото общество, че тя ще предприеме това действие, тя се постара да обяви на всички, че виждате ли Министерството на вътрешните работи не е направило нищо", заяви вътрешният министър Снимка: Фейсбук

Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков 

"Чухме късно днес становището на прокуратурата. Прокуратурата прави изводи за изхода от производство, на което току-що е поставено началото. Производство, по което не е имало време да се съберат доказателства, защото е провеждана проверка, която има за цел да се съберат евентуално достатъчно данни, за да може да се реши дали да се образува досъдебно производство". Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по време на брифинг в Министерския съвет, предаде Bulgaria ON AIR

"По тази проверка са събран сведения включително от намиращия се в Дубай Васил Крумов Божков, саморъчно подписани от него. Никой не твърди, че тези сведения имат процесуалното качество на показания на свидетел, защото действието не е извършено по реда в НПК. Това може да стане само след като вече се образува досъдебно производство", обясни министърът.

По думите му на практика вчера е стартирано такова.

"Вместо прокуратурата да заяви пред цялото общество, че тя ще предприеме това действие, тя се постара да обяви на всички, че виждате ли Министерството на вътрешните работи не е направило нищо. Не е било компетентно да предприеме елементарни проверовъчни действия", изтъкна Рашков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Pro100Киро
    Доказателствата да са поне 40 градуса, в 5-литрови дамаджани.....
  • 5
    3
    русенец
    Ама юристите такива закони сте си барнали, такива процедури сте си създали, че едно дебилче, убило човек на софийски булевард денем, заснето с камери от хиляди ракурси, дрогирано , със служебна кола вече втора година не можете да вкарате в пандиза, как ще вкарате Тиквата, бе?:))) Ще си правите юридически гимнастики десетилетия или поне докато мине давност. Баси държавата!
  • -2
    2
    А сега де
    Сетила се Мара да се побара. Че сега ли събирате доказателства. Ей, доцент Рашков, явно и НК и НПК не познавате. Чудно ми е на какво учите горките студенти. Явно от преподаватели като вас съдебната система е на това положение. Хубаво поне, че вчера Софийска градска прокуратура изнесоха безплатна лекция по наказателно производство. Къде са ви следователите доцент Рашков?? НПК е категоричен - за справка член 194. Слаб доцент Рашков, слаб. Чудно как сте завършили юридическо образование.
  • 3
    1
    Зърррррр ... Кой звъни?
    Кой натисна бутона на звънеца? - това е въпроса, на който няма отговор все още, ама и никой не иска да отговори.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари