Бойко Ноев: Нашето оръжие може да обърне хода на войната в Украйна

1
Старото българско въоръжаване най-вероятно отива в Украйна, заяви експертът по национална сигурност Бойко Ноев
Старото българско въоръжаване най-вероятно отива в Украйна, заяви експертът по национална сигурност Бойко Ноев

Старото българско въоръжаване най-вероятно отива в Украйна, заяви експертът по национална сигурност Бойко Ноев

„Старото българско въоръжаване най-вероятно отива в Украйна. То може би ще се продаде през посредници.“ Това коментира експертът по национална сигурност Бойко Ноев, цитиран от bTV.

Според него това количество оръжие може да обърне хода на войната в някои направление на украинския фронт. Държавата ще даде на ВМЗ - Сопот боеприпасите, които наближават своя жизнен срок, а в замяна ще получи ново въоръжаване.

България няма да участва в съвместната поръчка за Украйна на 1 милион боеприпаса, каза преди дни президентът Румен Радев.

„Аз не съм сигурен дали в дадения случай той беше прецизен. Не е монарх, нито има пълномощия да изразява суверенитета на държавата. България е парламентарна република и суверен е Народното събрание. От тази гледна точка Министерският съвет казва парламентът императивно да продължи да предприема всички действия за оказване на последваща военна и военна-техническа подкрепа на Украйна, добави той.

След като започна войната в Украйна, българската оръжейна индустрия регистрира рекорден износ.

„България заема колеблива позиция по отношение конфликта в Украйна. Всички държави в нашето положение използваха възможността да се освободят от бившето съветско въоръжение, което повече не може да бъде обслужвано. Единствено България ще запази или все още запазва своите самолети. Някои от тях скоро няма да стават за нищо. Вместо сега срещу тях да получим нещо друго, което да работи по-дълго или да бъде по-модерно - ще останем със старото“, коментира още експертът.

По думите му решението на Русия да разположи тактическо ядрено оръжие в Беларус е с цел сплашване и няма да доведе до ядрена война.

„Руският президент разчита тази негова заплаха да отекне като ехо в държави като България и някои други, което даде възможност на местни политици да продължат да плашат народа с тези оръжия. Няма да има ядрена война, няма да бъдат използвани тези ракети. Ако те бъдат разположени в Беларус - ние помним подобно разполагане имаше в средата на 80-те години. Тогава нищо не се случи. По същия начин нищо няма да се случи и днес“, обясни Ноев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    и Бойко Ноев е ...?
    Правилно! Идиот и 1/2, ма наш, правоверен евроджендър недоклатен, жълтопаветник некъпан! Боже, лош си! Не си прибираш вересиите идиотски! Моля те, бъди добър! Поправи се! И, козяк, незачет! Опорките и днес много нефелни, бе! Не може ли нещо по-така! И, баце бойко, и днес козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму?
  • -2
    6
    До ''Червените''
    9 септември ,господа от АБПФК. вече няма да има ,но 10 ноември ,ама с лустрация ,идва ! И тогава ще гризнете дръвцето, ама сигурно ,защото всички сте ясни ! Кой ,къде ,адрес ,кога и какъв е ! Стига КОМУНИЗЪМ ! Ние сме в Европа ! А вие за Магадан !
  • -4
    5
    От 2 до1
    Прав си ! Обърках се !
  • -4
    4
    ВЪЗМУТЕН русенец
    Приятно съм изненадан от 12 положителни оценки на моята оценка за униформения мухъл, обитаващ Дондуков 2 и наречащ се президент на България, но на практика действашщ като руско мекере. Явно втория коментатър нещо се е обръкал като ме изпраща в Русия. Бил съм отдавна, в едно нормално време, когато наистина имаше наченки на демокрация в тази държава. Сега нямам никакво намерение да стъпвам там, да се оправят ватниците и да продължават да робуват
  • 12
    3
    До 2
    А твоето място е в усрайна я чезвай! Имаш пълна мобилизация фъфлеща хохло! Уста голяма а сърце като на пиле, щото знаеш на фронта колко ще ти е животеца нали хохло!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари