Румен Радев за импийчмънта: Партията на войната първо да спечели изборите

4
Категорично против съм изпращане на въоръжение от резервите на Българската армия в Украйна
Категорично против съм изпращане на въоръжение от резервите на Българската армия в Украйна Снимка: Президентство

За държавния глава САЩ защитават само собствените си интереси със санкциите по "Магнитски"

Президентът Румен Радев нападна изключително остро Демократична България и Продължаваме Промяната заради скорошните им изявления, че в следващия парламент ще работят за отстраняването на държавния глава чрез импийчмънт с мотив, че той спира изпращането на оръжие за Украйна.

"Партията на войната нека спечелят изборите, нека съставят правителство, нека поемат отговорност за решението българската армия да предаде оръжие на Украйна. Хора, които не разбират нищо от военно дело, правят всичко възможно да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да контролират", обяви Радев, предава вестник СЕГА.

Той направи своите изявления в пловдивско село Устина, където беше заради Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан.

"Хора, които не разбират абсолютно нищо от военно дело, правят всичко възможно да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да контролират. Войната вече зацикли във фаза на пълно взаимно изтощение, тя въвлича всички нас", заяви пред журналисти още Радев.

Той повтори отново тезата си, че е против даването на оръжие, включително и от резерва на армията, за Украйна. Киев на няколко пъти поиска гаубици, изтребители и ракетни комплекси от София, но Радев и военния министър Димитър Стоянов категорично отказват дори да се говори по този въпрос.

"Категорично съм против за изпращане на въоръжение от резервите на българската армия в зоната на военните действия. Още в първите часове България заяви ясна позиция, че категорично осъжда агресията на Кремъл срещу суверенна държава, но продължавам да смятам, че този конфликт няма военно решение. Мирът може да бъде постигнат само с незабавно прекратяване на огъня и с диалог.

Относно всички тези призиви искам да напомня, че служебното правителство изпълни решението на 48-ото Народно събрание за военна помощ за Украйна и там много ясно е записано, че последваща помощ трябва да бъде съобразена с българските възможности. Огромният разрушителен потенция на този конфликт, неговата ескалация, влошаването на сигурността в нашия регион изисква служебното правителство да отговаря преди всичко за чл. 9 от Конституцията - да гарантира сигурността и териториалната цялост на страната. Това означава не отслабване на нашия отбранителен потенция, а неговото съхраняване и развитие.", посочи той.

Държавният глава отправи и сериозна критика към изминалото Народно събрание, бившите народни представители и нереализираните по думите му от тях задачи.

"Относно призивите на бивши народни представители, които непрекъснато повтарят, че изразяват волята на българския народ, нека не забравяме, че те се разминаха напълно с очакванията и надеждите на българите. 48-ото Народно събрание е парламентът, който се саморазпусна от страх да формира правителство и да поеме отговорност за управлението на страната в труден момент. То саботира правосъдната реформа, европейската интеграция, не прие законите на служебното правителство, които отваря пътя ни към Шенген и Еврозоната. Прие съдбоносни решения без никакъв анализ и оценка на риска и не прие предложената от служебното правителство програма за реална модернизация на българската армия", нападна още държавният глава.

По отношение на новия списък "Магнитски" държавният глава посочи, че съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма. Виждаме го и всяка помощ отвън е добре дошла. Съвременната корупция не признава граници и е международно явление, отбеляза президентът и допълни, че трябва да се приемат закони, които да гарантиран ефективна борба с корупцията. Призова политическите партии не само да ги приемат, а и да се ангажират с изпълнението на тези закони - тази борба с корупцията да не е само предизборно говорене. Той натърти и, че със санкциите по "Магнитски" САЩ защитават само собствените си интереси - да не стигат корупционните практики до тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    10
    да
    Това че мунчо е с най-висок рейтинг в държавата е свидетелство единствено за това колко са прости българите.
  • 5
    9
    Читател
    Атанас Атанасов "големият",се изцепи преди два дни,че за президента Р.Радев,трябва да се задейства импийчмънт още с контсруирането на 49-тото НС.Тряба да ти е паднал имиджа под нулата,да си осиротял като политик,за да споменеш името на човекът с най висок рейтинг в държавата,стараейки се да бъдеш забелязан и евентуално зачетен. Номер 3,"Онзи",ти си оставаш за четящите хора онзи, дошел от нищото!
  • -3
    8
    хахахах
    Мунчо Зеленият Чорап - Събутите гащи.
  • 1
    7
    до 6
    Има адблокери за тези работи.
  • 3
    6
    МОЛБА за повече реклами
    Не може ли да увеличите рекламите двойно или тройно или поне ? Много са приятни , четивни. Аз новините ви не ги чета , защото са примитивни, боклучави и виждам откъде са преписани. Но рекламите ви са най-хубавото нещо в медията ви.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари