Позиция на Румен Радев за конфликта между Русия и Украйна

3
Президентът смята, че захранването на бойните действия с все повече оръжия увеличава риска от глобален военен сблъсък
Президентът смята, че захранването на бойните действия с все повече оръжия увеличава риска от глобален военен сблъсък Снимка: Президентство на Република България

Президентът смята, че захранването на бойните действия с все повече оръжия увеличава риска от глобален военен сблъсък

Във връзка с отправени въпроси от медии, прессекретариатът на държавния глава информира:

Позицията на държавния глава Румен Радев, че конфликтът между Русия и Украйна няма военно решение, е известна. Всеки ден от тази война води до жертви и разрушения, които не са в интерес не само на Русия и Украйна, а имат и тежки икономически, социални и политически последици за цяла Европа.

Захранването на бойните действия с все повече оръжия увеличава риска от глобален военен сблъсък.

Затова президентът Румен Радев счита, че дълг не само на пряко участващите във военните действия, а и на международната общност, е да положат системни усилия за деескалация и преустановяване на военните действия и търсене на реално мирно решение със средствата на дипломацията, основано на принципите и договореностите в рамките на ООН и международното право.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    С.Т.
    Радев си е ЖИВ ПЕТОКОЛОННИК ! Луди сме ,че търпим тоя КУРВАРИН !
  • 2
    4
    до 2
    те искат да водят война, както и американските им господари - понеже и едните и другите печелят от това, най-вече американците, понеже много държави спряха да използват долара и той ако се срине, америка никаква стойност няма да има и затова водят войни и ги създават, защото да може да продължи да съществува америка, чието цялото й съществуване е основано на лъжи и недоразумения и само така може да продължи да я има - да има още лъжи и недоразумения
  • -6
    3
    Бай Чеп
    Има огромно разминаване между думи и дела при президента Румен! На думи е патриот, на дела, обаче върши всичко, което му наредят евроатлантическите началници! Извода може да е само един - Румен фатмака е следващия проект на Козяк и се цели в патриотичния вот!
  • -3
    2
    любопитен
    Повече от възмутен съм от изказванията на Гумен Гадев. С последното изказване, че Украйна иска да води война той премина всички граници. Срам и позор за държавен глава на европейска държава. Още по-голям срам и позор за един български офицер. И ние сме очаквали от този човек, че ще защитава България? Как, като се примирява и коленичи пред всеки един агресор ли? СРАМ!!!
  • -5
    1
    Песимист
    Защо ли г-н Президент вече не Ви вярвам?След вдигнатото юмруче и призива "Мутри вън",видях какво стана!Както видях и какво говорите на международни форуми и какво в България,как една,недолюбвана посланичка на половината българи, стой зад Вас на наши празници.И още много случаи,които разколебават вярата,която имах във вас.Съмнение,че ако бъдем нападнати от съседна държава,Вие ще защитите подобаващо България,а не с териториални компенсации в името на съгласието...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари