Бойко Борисов: За съжаление нямаме партньори, изпълнено е лъжци

0
Това каза премиерът Бойко Борисов по време на Годишните награди на КРИБ 2016
Това каза премиерът Бойко Борисов по време на Годишните награди на КРИБ 2016

По-скоро бих се обърнал към вас като партньори, защото за съжаление в политическата класа такива нямаме.

Изпълнено е с популисти, националисти, безспорни лъжци, които предлагат и говорят за неща, които вие прекрасно знаете, че те не могат да станат. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на Годишните награди на КРИБ 2016, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„На вас да ви обясняваме за инвестиции, за борбата с контрабандата, за колко са повече парите в бюджета, как ги разпределяме, всички вие ги знаете”, обърна се премиерът към работодателите. „Да се хвалим или да агитираме, не виждам смисъл”, посочи Борисов.

Той се обърна към присъстващите като към партньори и посочи, че в политическата класа няма такива. По думите му, в сферата на здравеопазването се предлагат някакви неща, които те като работодатели, като фармацевтични компании знаят, че не е възможно да се случат. „Социалната сфера, виждате имаме излишък по 100 милиона всяка година и 10 отиват за пенсии и повече. Идват от излишъка”, каза Борисов.

Той обърна внимание и на санирането. „Над 900 блока санираме в момента. Това е „абсурдна” социална политика в света. Нула инвестиция от гражданина, 100 % за сметка на държавата, санирането на блоковете”, посочи премиерът. „За каква социална политика ще говорят БСП. „По-абсурдна” от тази няма. Затова на нас ни трябват партньори, на нас ни трябват хора, които знаят, че асфалта може да не се яде, но там където мине магистрала, дали е „Струма”, „Марица” или „Тракия” виждате как растат заводите, какви са инвестициите, вие знаете”, коментира премиерът.

Борисов обяви, че в събота открива болница в Панагюрище за 90 млн. „Мога за всеки град, който ме пипнете да ви кажа, какво е направено за последните пет-шест години", каза още Борисов.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари