Корнелия Нинова: Агонията Борисов ще свърши

1
Българският народ има потенциал да излезе от унизителното положение, до което ни докара управлението на ГЕРБ - най-бедна и най- корумпирана страна в Европа
Българският народ има потенциал да излезе от унизителното положение, до което ни докара управлението на ГЕРБ - най-бедна и най- корумпирана страна в Европа

Корнелия Нинова критикува правителството на Бойко Борисов, коментирайки, че то е агония, която ще свърши. 

"Агонията Борисов ще свърши. След него трябва да се гради отначало.

Консолидирайте около себе си честни и смели хора. Нека те видят у нас двигател за нещо ново и позитивно.

Българският народ има потенциал да излезе от унизителното положение, до което ни докара управлението на ГЕРБ - най-бедна и най- корумпирана страна в Европа. Но този потенциал трябва да се обедини и да му се даде възможност. Сега той е потискан от управленската арогантност , крещяща некомпетентност и алчност на властта.

Бях в Златоград, където снощи се проведе отчетно-изборна конференция.

Отчетно- изборната кампания в БСП е времето и мястото, където редовите социалисти дават оценка за свършеното и несвършеното, но и определят политиката на БСП за следващите години.

Аз, например, искам да чуя мнението ви за влизането на България в еврозоната, но без популизъм , а с аргументи. Имаме толкова подготвени икономисти и финансисти. Нека говорят те.", заяви лидерът на БСП.

В Златоград Нинова се е срещнала със съпартийци на отчетно-изборна конференция. На нея са представени оценки за свършеното и за очакванията за резултатите на партията през следващите години. От думите на Нинова пък се разбра, че тя ще разчита на професионалистите, които да обяснят важни за страната ни теми, като например влизането в Еврозоната.

В момента Корнелия Нинова води подготовка за прекия избор на председател на партията. Страстите около поста се нажежиха преди месеци, когато започнаха да текат имена на номинираните. Опонент на Нинова със сигурност ще бъде Красимир Янков. Всички очакват Кирил Добрев също да има много номинации. За соцлидер отново може да се пробва и Сергей Станишев.

Малко след Великден, който се пада на 19 април, ще бъде свикан изборът за нов председател на "червените". На 26 април вотът ще бъде пряк и право на глас ще имат всички членове на партията. Досега лидерът се избираше от Конгреса. Ако има балотаж, то той ще се състои на 3 май. За избран се счита кандидатът, спечелил 50% + 1 гласа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари