BMW показа новото X6

0

Второто поколение на спортното купе с повишена проходимост X6 ще дебютира пред публика на салона в Москва през август. От пресслужбата на BMW обаче избързаха и разпространиха снимки и информация за автомобила два месеца по-рано.

Новата X-шестица е дълга 4 909, широка 1 989 и висока 1 702 мм, тоест с 23, 6 и 3 мм повече от габаритите на предшественика. Междуосието остава непроменено - 2 933 милиметра.

Първоначално моделът ще се предлага с 4.4-литров бензинов V8 с мощност 450 к.с. и шестцилиндрови редови дизели с 258 или 381 коня. През пролетта на 2015 г. гамата ще бъде попълнена с 3.0-литров бензинов двигател с 306 к.с. и още един дизелов мотор с аналогична кубатура и мощност 313 к.с. Всички двигатели ще се съчетават с осемстепенна автоматична трансмисия с възможност за превключване на предавките посредством планки зад волана.

Най-мощната версия на новото X6 ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди, а максималната скорост ще бъде ограничена на 250 км/ч по електронен път. Двете дизелови модификации лепят стотака за 6.7 и 5.2 сек. съответно. От BMW твърдят, че са успели да намалят разхода на двигателите средно с 22% в сравнение предишната генерация на модела.

Стандартното оборудване на F16, както е вътрешнозаводският индекс на новото BMW X6, влизат 19-цолови джанти, биксенонови фарове, капак на багажника с автоматично отваряне и затваряне, двузонов климатик и кожен салон.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари